Regija

FNC doveo veliko pojačanje: Neporaženi srpski borac nova je akvizicija ponajbolje regionalne promocije

Nemanja Nikolić

 Screenshot (youtube, Megdan)
Roster Fight Nation Championshipa konstantno se proširuje, a novo pojačanje je i više nego dobro

Proteklog vikenda, točnije u petak, započela je nova sezona FNC Armagedon turnira. Radi se o vjerojatno najboljem regionalnom turniru za amaterske borce, a proteklih godina taj turnir na scenu je izbacio pregršt perspektivnih regionalnih boraca.

Marko Bojković, Marko Ostanek, Đani Barbir, Matija Bosančić, Denis Jurakić itd., samo su neki od produkata tog turnira. Izuzev nove sezone Armagedona, u Zaboku su održana i dva jako zanimljiva ‘‘superfighta‘‘. Nikola Joksović pobijedio je veterana Carla ‘‘Nea‘‘ Pratera, a Leandro Gomes i Stefan Veselinović pružili su tri runde neprestane akcije, a pobjedu je odnio Portugalac.

Sve to bila je svojevrsna uvertira za FNC 7 event koji nas čeka u Puli. 3. rujna (deveti mjesec) održat će se spektakularna priredba, a gledat ćemo čak tri borbe za pojas. Ivan Vitasović branit će pojas u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Geronimo dos Santos. Daniela Bažanta čeka ispit karijere protiv Iurija Alcantare u meču za prvaka perolake kategorije, a FNC će dobiti inauguralnog prvaka u srednjoj kategoriji. Andi Vrtačić ili Đani Barbir okitit će se tom titulom.

Najbolja hrvatska MMA organizacija polako popunjava svoje kategorije, ali dojam je kako su najveće praznine u dvama najvišim kategorijama. Teškaša i poluteškaša osjetno im fali, a čini se kako postepeno rade i na tome. Naime, jučer su otkrili veliko pojačanje, a radi se o borcu koji često nastupa u poluteškoj kategoriji.

Nemanja Nikolić (8-0-1) njihova je najnovija akvizicija. Radi se o neporaženom srpskom poluteškašu iza kojeg je osam pobjeda i jedan remi u dosadašnjoj karijeri. Nastupao je Nikolić pod okriljem SBC-a, Megdana, WFC-a, XFN-a i ostalih promocija, a trenutno je u nizu od osam uzastopnih pobjeda. Remi je upisao u profesionalnom debiju krajem 2016. godine, a nakon toga je ušao u pobjedničku seriju.

Četiri pobjede upisao je nokautom, tri ‘‘submissionom‘‘, a samo jednom pobijedio je na bodove. Posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine na SBC 38 eventu. Nokautom u prvoj rundi pobijedio je Darka Ristića.

Borac nadimka ‘‘Koba‘‘ zasigurno je jako dobro pojačanje za polutešku kategoriju, ali FNC je na svojim službenim stranicama naveo ‘‘Kobu‘‘ kao ‘‘jednog od najtalentiranijih boraca kad je u pitanju srednja kategorija‘‘. Time se nameće pitanje u kojoj će kategoriji ovaj borac zapravo nastupati, ali vjerujemo da ćemo i to ubrzo saznati.

Linker
03. srpanj 2024 13:57