Regija

Jedan od uzbudljivijih FNC-ovih potencijala nastupit će u Puli: Ivana Sičaju čeka protivnik iz Senegala

Ivan Sičaja

 Robert Fajt/CROPIX
Talentirani borac perolake kategorije borit će se s debitantom impresivne fizičke građe

Nešto više od dva tjedna dijele nas od nove FNC-ove priredbe. Najbolja hrvatska MMA organizacija sljedeći event održat će 3. rujna (deveti mjesec) u Puli, a program iz dana u dan biva sve popunjeniji.

Među posljednje dodanim mečevima našao se i novi nastup Ivana Sičaje (1-0-0). Vrlo talentirani hrvatski borac perolake kategorije tražit će svoju drugu pobjedu u drugom profesionalnom nastupu. Borac koji dolazi iz Prozor-Rame (BiH), a nastupa pod hrvatskom zastavom, profesionalni debi odradio je u šestom mjesecu ove godine.

Na FNC 6 priredbi u Karlovcu, Ivan Sičaja dominantno je pobijedio Matea Bolfana i završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Oduševio je Sičaja tim nastupom i mnogi regionalni fanovi žele ga što prije gledati u kavezu. FNC je udovoljio tim željama i Sičaja će se u Puli boriti protiv Senegalca Sambe Thiama (0-0, 1-1 amaterski) kojemu će to biti profesionalni debi.

Thiam je borac koji dolazi iz Senegala, ali trenutno boravi u Italiji gdje ujedno i trenira. Radi se o momku oko kojeg je pregršt nepoznanica jer se radi o debitantu, ali vidljivo je kako se radi o borcu uistinu impresivnih fizikalija i Sičaja neće imati lak zadatak.

Dražen Forgač i ostala ekipa iz zagrebačkog American Top Teama o Sičaju imaju samo riječi hvale i velika se očekivanja nameću tome momku. Osim sjajnog profesionalnog debija, Sičaju regionalni fanovi pamte i po odličnim nastupima na FNC-ovoj amaterskoj ligi. Samba Thiam trebao bi biti borac preko kojeg će Sičaja nastaviti graditi svoj ‘‘score‘‘, ali u MMA-u nikoga ne možemo unaprijed podcijeniti. Tko god je gledao FNC Armagedon event krajem prošlog mjeseca, dobro se sjeća Portugalca Leandra Gomesa koji je također došao kao anoniman borac, a odradio je fantastičan nastup protiv favoriziranog Stefana Veselinovića. Možda i Samba Thiam iznenadi na tako pozitivan način.

Linker
02. srpanj 2024 13:26