Ostalo

(VIDEO) Veliki strah i nervoza obuzeli su gledatelje: Rumunjska hrvačica na nosilima je iznesena iz dvorane u Parizu

Kennedy Alexis Blades (crvena) vs. Catalina Axente (plava)

 Punit Paranjpe/Afp
Catalina Axente nepomično je ležala desetak minuta, a zatim je hitno prebačena u bolnicu

Publika u Grand Palais Éphémère posljednjih nekoliko dana svjedoči mečevima najboljih hrvača i hrvačica na svijetu. Hrvački program zasad je u potpunosti opravdao očekivanja, unatoč izostanku najboljih ruskih i bjeloruskih hrvača.

Mečevi su na jako visokoj razini, potezi su spektakularni, ali kako je hrvanje opasan sport, moguće su i nezgode. Jedna vrlo ružna nezgoda dogodila se danas u sklopu ženskog dijela turnira. Hrvačice slobodnim stilom u kategoriji do 76 kilograma danas su odradile prve nastupe u Parizu, a Rumunjka Catalina Axente neće po dobrom pamtiti ove Olimpijske igre.

Name, Axente je u prvom krugu poražena od strane Amerikanke Kennedy Alexis Blades, a bio je to vrlo težak i bolan poraz. Amerikanka je u jednom trenutku meča gotovo pa savršeno izveli takozvani ‘‘njemački supleks‘‘ i spektakularno je bacila na glavu svoju protivnicu.

Supleks je tehnika koja se nebrojeno puta viđala i izvodila tijekom hrvačkih mečeva, ali kod hrvača/ice koji bivaju bačeni na ovakav način, postoji mogućnost ozljede, posebno ako se osoba koja je bačena nezgodno dočeka.

Axente se nezgodno dočekala i otprilike deset minuta ostala je nepomično ležati na strunjači. Veliki strah zavladao je dvoranom u Parizu, a Rumunjku su na nosilima iznijeli iz dvorane te hitno odvezli u bolnicu. Postojala je bojazan da je došlo do teške ozljede vratne kralježnice, ali kako prenosi digi24.ro, čini se da je Axente izbjegla teže ozljede kralježnice.

Razvan Pircalabu, predsjednik Rumunjskog hrvačkog saveza otkrio je kako Catalina osjeća veliku bol u desnoj lopatici, ali da prema trenutno odrađenim pretragama, ozljede kralježnice nisu prisutne.

‘‘Prvi testovi su odrađeni, a njeni živci i motorika su u redu. Ona se žali na vrlo snažnu bol desne lopatice i prilikom udisanja bol se širi prema vratu i vratnoj kralježnici. Vjerujem da će sve biti dobro, Catalina je snažna osoba.‘‘

28-godišnja Axente prošle godine je nastupila na Europskom prvenstvu u Zagrebu i okitila se brončanom medaljom u kategoriji do 76 kilograma. Ždrijeb u Parizu nije ju mazio jer 20-godišnja Kennedy Alexis Blades djeluje kao ozbiljan kandidat za najvišu stepenicu postolja. Amerikanka je dogurala do polufinala koje je na rasporedu kasnije danas, ali najbitnije je da se Catalina Axente uspješno oporavi od ove teške nezgode, bez ikakvih težih posljedica.

Snimku ovog nezgodnog trenutka možete pogledati klikom na LINK.

Linker
14. rujan 2024 07:04