Ostalo

Umar Nurmagomedov ima dogovoren meč krajem ovog mjeseca, ali ne u UFC-u

Umar Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Neporaženi Dagestanac ovog će mjeseca nastupiti u Abu Dhabiju protiv dvostrukog Bellatorovog prvaka

Jedan od najboljih UFC boraca u bantam kategoriji vratit će se u akciju kasnije ovog mjeseca, ali ne onako kako se očekivalo.

Naime, promocija Abu Dhabi Extreme Championship (ADXC) je jučer (ponedjeljak, 30. rujna 2024.) putem društvenih mreža objavila da će pretendent za UFC-ovu titulu u kategoriji do 61 kilograma, Umar Nurmagomedov, sudjelovati u grappling meču protiv bivšeg Bellatorovog prvaka u bantam kategoriji, Eduarda "Dudu" Dantasa, na ADXC 6 priredbi 25. listopada u Mubadala Areni u Abu Dhabiju.

Ovaj grappling meč održat će se u perolakoj kategoriji.

Za kontekst, bivši UFC prvak u bantam kategoriji, Aljamain Sterling, ove godine je već nastupao na ADXC priredbi.

Nurmagomedov ovime ostaje aktivan dok čeka poziv iz UFC-a za borbu protiv Meraba Dvalishvilija. Neporaženi Rus dolazi s impresivnom pobjedom u pet rundi nad Coryjem Sandhagenom, čime je po mnogima zaslužio priliku za UFC titulu u bantam kategoriji.

Nurmagomedov ima besprijekoran profesionalni omjer (18-0 MMA, 6-0 UFC). S druge strane, 35-godišnji Dantas (23-8) izgubio je priliku za UFC ugovor 2022. godine jer Dana White nije bio impresioniran njegovim nokautom u drugoj rundi protiv Josea Aldaya tijekom emisije ‘‘Lookin‘ For a Fight‘‘. Brazilac je izgubio svoju sljedeću borbu.

Dantas je dvostruki Bellatorov prvak i ostvario je 11 pobjeda i 4 poraza u toj organizaciji.

Linker
01. listopad 2024 19:02