Ostalo

Talentirani brazilski borac tužit će PFL jer ga ne puštaju u UFC: ‘Moj san je boriti se u UFC-u‘

Manoel Sousa

 Instagram (manoel Sousa)
26-godišnji borac lake kategorije vjerovao je da nema nikakav ugovor s PFL-om

PFL ove godine prolazi kroz jednu vrlo tešku sezonu i brojni problemi zadesili su organizaciju koja cilja na sam vrh i želi se etablirati kao jedna od najboljih MMA organizacija na svijetu.

Mnoštvo PFL-ovih boraca palo je na doping već nakon prvog kola ovosezonskog turnira i PFL-ov turnir ostao je osjetno oslabljen nakon prvog kola. Dodamo li i neka otkazivanja zbog ozljeda koja su oslabila njihov turnir, može se reći da je ovo jedna od slabijih sezona turnira kroz posljednjih nekoliko godina.

Osim gore navedenih problema, PFL će biti suočen s još jednim problemom, a radi se o sudskoj tužbi koju će pokrenuti brazilski borac Manoel Sousa (10-0). Perspektivni Brazilac tužit će PFL jer mu nisu dopustili da nastupi na jednom od evenata u sklopu Dana White‘s Contender Seriesa. Sousa je dobio poziv za DWCS i trebao se boriti za ulazak u UFC, ali PFL je stopirao cijeli proces.

Naime, Sousa je u drugom mjesecu ove godine nastupio na takozvanom PFL Challenger Seriesu, a radi se o svojevrsnim kvalifikacijama za ulazak u PFL-ov turnir. Podijeljenom sudačkom odlukom Sousa je porazio Paula Henriquea, ali to mu nije bilo dovoljno za ulazak u glavni turnir. PFL ga je htio testirati u još jednom meču na Challenger Seriesu, ali Sousa je nastup otkazao jer je bio pozitivan na koronavirus.

Vjerovao je Sousa da je time postao slobodan borac na tržištu, jer ugovor s PFL-om nije dobio nakon pobjede na Challenger Seriesu. Ipak, ispostavilo se da Sousa ipak jest pod određenim ugovornim obavezama s PFL-om i onemogućen mu je nastup na Contender Seriesu. Sousin odvjetnik Marcelo Henrique Antunes da Palma u razgovoru za MMA Fighting otkrio je da Sousa planira pokrenuti tužbu, a oglasio se i borac.

‘‘Uzeli su me kao rezervnu opciju, ali to nije bio moj cilj. Rekao sam im da ne želim biti rezerva. Svaki dan naporno treniram, živim u dvorani i u lovu sam na svoje snove. Moj san je boriti se u UFC-u i došla mi je ponuda za nastup na DWCS-u, ali PFL me drži zarobljenim. Mislio sam da sam slobodan boriti se negdje drugdje, ali čini se da nije tako. Oni (PFL) me ne žele pustiti.‘‘, rekao je Sousa, vrlo talentirani borac lake kategorije.

Vidjet ćemo hoće li ga PFL na kraju pustiti ili će Sousa jednostavno morati ispoštovati svoje obaveze prema PFL-u. Dobra stvar za njega jest činjenica da se dvije ponajveće MMA organizacije na neki način ‘‘otimaju‘‘ za njega.

Linker
29. rujan 2024 17:31