Ostalo

‘Skupljao sam suvenire s OI, ali sada ih želim spaliti. Tu se više ne radi o sportu, nego o ismijavanju religija‘

Sharabutdin Magomedov

 Instagram (shara Bullet)
UFC-ov borac srednje kategorije oštro je kritizirao ceremoniju otvaranja ovogodišnjih Igara u Parizu

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara imala je vrlo negativan utisak na cijeli svijet. Pretjerana neozbiljnost, težnja za parodijom, ismijavanje tradicionalnih vrijednosti i religijskih načela, pretjerano propagiranje ‘‘queer‘‘ kulture, spajanje nespojivog itd.

Sve to bio je dio jedne od najbizarnijih ceremonija otvaranja otkako je Olimpijskih igara, a kritike ne prestaju stizati sa svih strana. Na našem portalu imali ste prilike čitati što su o tome rekli Miran Fabjan i Dražen Forgač, kao i UFC-ova zvijezda Islam Makhachev. No, kritike koje dolaze iz svijeta borilačkih sportova nisu se zaustavile na tome.

Svoje mišljenje podijelio je i Sharabutdin Magomedov, neporaženi UFC-ov borac srednje kategorije. Brzorastuća zvijezda iz Dagestana iza sebe ima 13 profesionalnih MMA nastupa, a svih 13 puta Shara je napustio borilište kao pobjednik. U subotu navečer čeka ga novi nastup, na UFC on ABC 7 eventu.

Shara će se boriti protiv iskusnog Poljaka Michala Oleksiejczuka, a to će za Sharu biti treći nastup pod okriljem UFC-a. Ususret nadolazećem meču, Shara dobiva više medijskog prostora nego inače, pa se tako ponudila prilika da prokomentira otvaranje OI.

‘‘Iskreno govoreći, bio sam u šoku. Dojam je da su pokušali ismijavati doslovno svakog. Sve to više je izgledalo kao ‘meme‘, nego kao prava službena ceremonija. Stvarno su ismijali ljude koji su to gledali. Nekoć sam bio veliki fan Olimpijskih igara i skupljao sam memorabilije (suvenire, raritete) iz Atlante, Sydneyja itd. Skupljao sam sve te predmete i još ih uvijek ih držim u svojoj kući, ali sada ih želim zapaliti. Kad sam bio mlađi, sanjao sam o nastupu na Olimpijskim igrama, čak sam i vjerovao da ću nastupiti kad budem na svom vrhuncu. 2024. godina trebala je biti najbolja godina za mene i prilika da se natječem, ali sada mi je nije žao jer nisam postao olimpijcem. UFC sada predstavlja Olimpijske igre za mene, a ne OI koje su postale ludost i ponižavanje ljudskih vrijednosti i svih sportova. Tu se više ne radi o sportu, nego o kombinaciji ludosti i ismijavanju svih religija te moralnih vrijednosti. Iz nekog razloga ne dopuštaju Rusiji nastup na OI, ali Izrael se natječe tamo.‘‘, pojasnio je Magomedov sve što ga je zasmetalo u vezi ovogodišnjih OI, a izjavu prenosi Red Corner MMA.

Pomalo je nejasno u kojem je sportu Magomedov planirao nastupiti na OI. Hrvanje ili judo definitivno nisu sportovi u kojima bi mogao konkurirati, kao ni boks. MMA nije olimpijski sport i teško bi Shara dohvatio vizu za Pariz, ali nakon što je uočio u što se pretvaraju Olimpijske igre, nema za čime žaliti.

Linker
05. rujan 2024 16:24