Ostalo

‘Pomislio sam: Bože, blagoslovi njegovog sljedećeg protivnika!‘: Francis Ngannou vratio se treninzima nakon velike tragedije

Francis Ngannou

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Francis Ngannou vratio se treninzima uz posebnu motivaciju

Krajem četvrtog mjeseca, Francis Ngannou naišao je na najteže trenutke u svom životu. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije ostao je bez 15-mjesečnog sinčića Kobeja koji je iznenada preminuo.

"Koji je smisao života ako je ono protiv čega se borimo zubima i noktima, na kraju ono što nas najteže udari? Zašto je život toliko nepravedan i nemilosrdan? Zašto uvijek uzima ono što nemamo? Stvarno sam umoran", napisao je Ngannou u prvoj objavi na Twitteru, a zatim je dodao:

"Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života. Dozivao sam cijelo vrijeme njegovo ime, ali mi ne odgovara. Uz njega sam bio najbolja verzija sebe, a sada nemam pojma tko sam. Život je tako nepravedan da nas udari tamo gdje najviše boli. Kako se nositi s takvim nečim? Molim vas pomozite mi ako imate ideju jer stvarno ne znam što da radim i kako da se nosim s ovim".

Srcedrapajuće poruke Francisa Ngannoua rastužile su kompletnu borilačku zajednicu, a Francis je dobio mnoštvo poruka podrške od strane kolega boraca. Nakon nesretnog događaja, Francis se u potpunosti povukao podalje od javnosti i medija, ali čini se kako bismo uskoro mogli svjedočiti njegovom povratku borbama.

Eric Nicksick, glavni trener Xtreme Couture Gyma otkrio je kako se Francis vratio treninzima, a prema navodima ovog poznatog trenera, Francisovo psihičko stanje također se znatno popravlja.

‘‘On se oporavlja, to je najbolje što mogu reći. Rane zacjeljuju. Osmijeh se vratio na njegovo lice, a počeo se čak i šaliti u dvorani. On i Sean Strickland zezaju jedan drugog ‘trash talkom‘, kao i sve ostale u dvorani. To je najvažnija stvar. Ali istovremeno, jasno je kako je unutar njega potrebno još puno oporavka od svega toga. On će i dalje povremeno imati trenutke gdje će isplivati sve te slabosti i rane.‘‘, započeo je Nicksick, a zatim je otkrio kako se Francis vratio treninzima uz veliku motivaciju.

‘‘Prošlog tjedna pogledao me dok smo bili na večeri i rekao mi je: ‘Sljedeći meč bit će za Kobeja‘. To me zbilja pogodilo. Pomislio sam, s kime god se bude borio, neka Bog blagoslovi tu osobu. Ako je to razlog zbog kojeg će se boriti, onda znam da će biti maksimalno unutra. Sve u svemu, lijepo ga je imati doma (u dvorani). Drago mi je da sam ga mogao zagrliti, biti uz njega, pustiti ga da priča i da izbaci sve iz sebe. Plakali smo, grlili smo se i smijali, a to su trenuci koje doživite kada imate brata poput njega. Sretan sam jer je ovdje.‘‘, dodao je Eric.

Mnogi su znatiželjni kad je u pitanju sljedeći Francisov korak. Hoće li odraditi novi boksački nastup ili će konačno debitirati u PFL-ovom kavezu? Možemo li očekivati povratak ove godine ili Ngannou ipak neće nastupati do sljedeće kalendarske godine. Nicksick je ponudio djelomične odgovore.

‘‘Iskreno, ne znam kada će se točno vratti. Nadam se da će to biti ove godine. Uistinu se nadam, jer otkako je zaokupljen treninzima, to je najbolja stvar za njegovo stanje. Puno mu je pomoglo. Ali ponavljam, ni jedan roditelj ne bi trebao proći kroz ovo što je on prošao. Vrijeme će nam sve reći, a vrijeme će i zacijeliti neke rane. Nadam se da će pronaći smisao u povratku borbama. Ali što god odabere, uz njega sam 110 posto.‘‘, zaključio je Nicksick gostujući u MMA Houru.

Linker
02. srpanj 2024 11:50