Ostalo

Mike Perry ušao u promotorske vode, radi se o unikatnoj kombinaciji borilačkih vještina

Mike Perry

 JULIO AGUILAR Getty Images Via Afp
Perry je odlučio proširiti svoj utjecaj u borilačkim vodama

Mike Perry nastavlja graditi svoj borilački portfelj ulaskom u promotorske vode. Nakon ceremonijalnog vaganja za nadolazeći boksački meč protiv Jakea Paula, Perry je zajedno sa svojim timom iz First Round Managementa, Joshom McLeanom iz Kanpai Medije i Adamom Kovačem iz Karate Combata održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio osnivanje nove borilačke organizacije pod nazivom "Dirty Boxing Championship".

Nova organizacija predstavit će koncept hibridnih pravila koja miješaju elemente boksa, muay thaija i MMA-a.

"Vidimo Dirty Boxing kao vizualno privlačan i eksplozivan test volje između boraca" rekao je Perry u priopćenju za medije. "Protivnici će boksati s malim rukavicama kao MMA borci, s mogućnošću bacanja laktova kao tajlandski borci. Osim toga, ako borba ode na pod, borci mogu nastaviti udarati dok ne završe borbu.

"Tako sam ponosan što stojim ovdje sa svojim partnerima, jer danas je dan Dirty Boxing Championshipa i ovo je trenutak kada je prljavi boks postao legitiman."

Borci u Dirty Boxingu nosit će male rukavice od pet unci i boriti se u ringu manje veličine od klasičnog boksačkog ringa. Redovne borbe trajat će tri runde od po tri minute, dok će se za titulu dodati još dvije runde. Kategorije težine bit će slične onima u MMA-u.

Jedinstvena pravila dopuštaju stojeće laktove i udaranje na tlu, sve dok borac koji udara stoji na obje noge.

Promocija još nije najavila platformu za prijenos ili partnera za emitiranje, ali očekuje da će te detalje uskoro riješiti.

Prema Kovačevim riječima, prvi događaj očekuje se krajem rujna ili početkom listopada s atmosferom "prijatelja i obitelji" kako bi se osjetila pravila i način na koji se borbe odvijaju.

Tijekom konferencije za novinare, Perry je izrazio želju da promovira i bori se u promociji sve dok suparnici "imaju smisla".

Linker
18. rujan 2024 23:29