K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je Jake Paul nokautirao Mikea Perryja; Treći nokdaun bio je presudan

Jake Paul vs. Mike Perry

 Screenshot (twitter, Happy Punch)
Šesta runda bila je kobna po bivšeg UFC-ovog borca i trenutno ponajveću zvijezdu BKFC organizacije

Bezidejno, nedoraslo izazovu i totalno nadboksano. Tako je izgledao Mike Perry u današnjem okršaju s Jakeom Paulom. Često Mike Perry tako izgleda u svojim mečevima, ali svojim konstantnim pritiskom i nevjerojatnim borilačkim duhom uspijeva slomiti tehnički nadmoćnije protivnike i doći do pobjede.

To mu ovaj puta nije uspjelo i Perry je u globalu izgledao jako loše. Jasna je bila razlika u boksačkoj kvaliteti između njega i Paula. Jake je pravilno držao gard, kontrolirao je distancu, odlično je koristio prednji direkt, eskivirao je dobar dio Perryjevih napada i kontrolirao je borbu od početka do kraja. Mike Perry s druge strane držao je ruke prenisko, jako loše se kretao, a eskivaže su bile nepostojane. Glavninu Paulovih udaraca blokirao je glavom i primao je veliku štetu tijekom ovog meča.

Već u prvoj rundi, nakon samo 40-ak sekundi borbe, Perry se našao u prvom nokdaunu. Brzo se ‘‘Platinum‘‘ pridigao, ali odmah smo dobili pokazatelj u kojem smjeru će taj meč ići. Nokdaun smo vidjeli i u drugoj rundi, a ponovno se Mike Perry našao na tlu.

Treća runda bila je najbolja Mikeova runda. Paul je nakratko usporio, nešto je teže disao i činilo se kao da kondicijski pada. Međutim, kratkog vijeka bili su takvi trenuci, jer već od četvrte runde Paul je ponovno dodao gas i krenuo je po prekid. Do prekida je došao prvom polovicom šeste runde, nakon što je Perryja ispogađao serijom udaraca.

Lijevi krošei najviše su odsjedali tijekom te ‘‘kanonade‘‘ udaraca, ali desnica je presudila i poslala Perryja na tlo. Čvrsti Mike uspio se pridići i nakon trećeg nokdauna u ovom meču, htio je nastaviti s borbom, ali nakon što je prezentirao veliku dezorijentiranost, sudac ga je poštedio veće štete.

Gotovo ništa osim srčanosti Perry nije pokazao u ovom meču. Jake Paul jednostavno je nekoliko razina iznad kad su u pitanju boksačke vještine i zasluženo je došao do desete pobjede u svojoj karijeri. Mike Perry nakon ovog vraća se ‘‘bare knuckle‘‘ boksu gdje zasad dobro kotira, a Jake Paul pažnju preusmjerava ka 11. mjesecu i najavljenom okršaju s Mikeom Tysonom.

Linker
17. rujan 2024 08:03