Ostalo

Islam Makhachev o odluci MOO-a: ‘Oduzimaju našim sportašima ono čemu su težili cijeli život‘

Islam Makhachev

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ruski UFC prvak izrazio je nezadovoljstvo i suosjećanje prema onima kojima je nepravedno uništen olimpijski san

UFC prvak u lakoj kategoriji, Islam Makhachev, izrazio je svoje nezadovoljstvo zato što je Rusiji zabranjeno da sudjeluje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Ruski sportaš oglasio se na Instagramu kako bi izrazio frustraciju zbog te odluke, nazivajući je "prljavom politikom".

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nametnuo je zabranu Rusiji i Bjelorusiji u veljači 2022. godine nakon invazije na Ukrajinu, pozivajući se na kršenje olimpijskog primirja. Iako su sportaši iz obje zemlje smjeli sudjelovati na Igrama kao neutralni natjecatelji, nisu smjeli predstavljati svoje zemlje.

Makhachev, koji dolazi iz Dagestana u Rusiji, izrazio je suosjećanje prema sportašima koji su posvetili svoje živote olimpijskim snovima, samo da bi im bila uskraćena prilika za natjecanje zbog političkih okolnosti. Kritizirao je "dvostruke standarde" zemalja uključenih u ovu odluku, sugerirajući da je nepravedno kažnjavati sportaše zbog postupaka koji su izvan njihove kontrole.

Na svom Instagram profilu napisao je: "Uživao sam gledajući hrvanje ovih dana. Šteta što se prljava politika uplela u tako hrabar sport. Ljudi koji su cijeli svoj život posvetili ovom sportu i dobili priliku natjecati se na Olimpijskim igrama prisiljeni su ostati kod kuće i gledati Olimpijadu na TV-u. Dvostruki standardi prljavih zemalja oduzimaju našim sportašima ono čemu su težili cijeli svoj život."

Linker
05. rujan 2024 13:10