Ostalo

‘Divim se onome što je Ngannou učinio. Zaslužuje svo poštovanje ovog svijeta!‘

Francis Ngannou

 Daniel LEAL/AFP/Profimedia
Renomirani MMA trener Javier Mendez oduševljen je velikodušnošću Francisa Ngannoua

Javier Mendez, bivši trener Khabiba Nurmagomedova, nedavno je pohvalio Francisa Ngannoua zbog njegove velikodušnosti. ‘‘Predator‘‘ se priprema za svoj dugoiščekivani debi u PFL-u protiv prvaka u teškoj kategoriji 2023. godine, Renana Ferreire. Priredba pod nazivom ‘‘Battle of the Giants‘‘ (Borba divova) održat će se 19. listopada u Mayadeenu, u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Ngannouov unosan ugovor s PFL-om ne samo da mu omogućuje fleksibilnost za boksačke mečeve izvan promocije, već mu osigurava i udio u vlasništvu nad tvrtkom. Ipak, najznačajniji dio ugovora je velika zajamčena zarada za svakog njegovog protivnika. Prema Forbesu, bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji zaradit će preko 10 milijuna dolara za svoju prvu PFL borbu, a pobrinuo se da Ferreira dobije najmanje 2 milijuna dolara.

Mendez je tijekom nedavne epizode na svom YouTube kanalu pohvalio Ngannoua zbog brige za protivnike:

"Divim se onome što je Ngannou učinio, pobrinuo se da svi protiv kojih se bori zarade određeni iznos novca, i to zaslužuje poštovanje. Ngannou zaslužuje svo poštovanje svijeta. On je pravi ratnik, skroman čovjek i vrlo velikodušan. Navijam za sjajnu borbu, navijam da događaj bude uspješan, i svakako ću ga gledati."

Ngannou dolazi nakon uzastopnih poraza od bivših boksačkih prvaka Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, nakon što je napustio UFC u siječnju 2023. godine.

Tijekom intervjua za MMA Fighting ranije ovog mjeseca, Renan Ferreira je pohvalio Ngannoua za njegovu posvećenost osiguravanju boljih prilika, ne samo za sebe, već i za svoje protivnike.

Ferreira je rekao: "Moje poštovanje prema njemu samo je raslo zbog njegove borbe za bolje prilike, ne samo za sebe kao sportaša, nego i zbog osvajanja prostora u boksačkoj sceni, što znamo da je teško za MMA borce. Iako nije imao dobar nastup u svojoj posljednjoj borbi, bilo je veliko od njega reći da njegov protivnik također zaslužuje biti cijenjen. Bilo je jako lijepo od njega."

Linker
01. listopad 2024 22:15