Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: ‘Creme de la creme‘ europske MMA scene, Jake Paul protiv Mikea Perryja i azijski obračun za WBC titulu

Borilački tjedan 15.-21.7.

 MIHAEL BELJO Instagram Ksw/oktagon/jake Paul
Ovaj tjedan donosi zaista par jako dobrih europskih ‘cardova‘, a ni boksački sladokusci neće biti zakinuti

Ovaj, prema meteorolozima vrući tjedan, donijet će pregršt borilačkog sadržaja. Moći ćemo gledati elitne europske MMA organizacije koje su uparile izrazito dobre borce, pa vjerojatno nećemo gledati "mismatcheve". Nakon uzbudljivog prošlog tjedna i FNC 18 priredbe u Banja Luci, imat ćemo priliku gledati i zanimljiv boksački duel influencera Jakea Paula i UFC veterana te BKFC zvijezde Mikea Perryja. UFC također održava priredbu u Apexu, iako je ovaj put "card" nešto slabiji. U nastavku ovog članka saznajte najbitnije detalje o predstojećim borilačkim priredbama, a sigurni smo da će te naći nešto vrijedno praćenja.

Oktagon 59 Summer Party: Paradeiser vs. Torres

Jedna od najbrže rastućih europskih MMA promocija koja dolazi iz Češke i Slovačke do kraja godine si je zadala veliki cilj. Organizirat će par jako velikih priredbi, od svojih baza u spomenutim zemljama koje su ne tako davno bile spojene pa sve do već sada rasprodanih stadiona njemačkih Bundesligaša. Mašina, kako je zovu češki kolege, proizvod je mukotrpnog rada Pavola Nerude i Ondreja Novotnyja. Dvojac je zajedno sa svojim "matchmakerima" ovoga puta pripremio izrazito kompetitivan "card" kojeg predvode domaći borac i prvak lake kategorije Ronald "Rony" Paradeiser (19-8) i Austrijanac španjolskih korijena Daniel "Tucanao" Torres (15-5, 2 NC). U sunaslovnoj borbi večeri nastupaju Losene "Black Panther" Keita (13-1) iz Belgije i srpski borac Predrag Bogdanović (16-1) koji svoje vještine brusi u Family Fight Teamu, a radi se o četvrtfinalu Tip Sport Gamechanger turnira. Također, gledano kroz regionalnu borilačku prizmu, priredbu će otvoriti i srpska borkinja Jovana Đukić (1-1). To će biti njezin debi u ovoj organizaciji, a protivnica će joj biti tri puta iskusnija Veronika Smolkova (3-3). Od zanimljivijih imena tu su bivši UFC borac Andreas "Spartan" Michailidis (16-7), a upravo je spomenuti Grk "dočekao" Alexa Pereiru u njegovoj prvoj UFC borbi u studenom 2021. godine. Također, gledat ćemo i legendu slovačke MMA scene Ivana "Bukija" Buchingera (42-9). Popis svih borbi pogledajte ovdje.

Gdje: Peugeot Arena, Bratislava, Slovačka

Kada: subota (20.7.), priredba počinje u 17:00 sati

KSW 96: Pawlak vs. Janikowski

Po mnogima vodeća europska MMA organizacija se bliži svojoj 100. povijesnoj priredbi, a "gas" su odlučili stisnuti i prije kako bi prema riječima čelnika te organizacije punog imena Konfrontacja Sztuk Walki Martina Lewandowskog i Macieja Kawulskog okrunili svoj 20-godišnji mukotrpni rad u kojem su izgradili svojevrsni kult u Poljskoj, a i van nje. Ovog puta mjesto radnje je centralna Poljska, točnije grad Lodz. U glavnoj borbi večeri nastupaju UFC veteran Pawel "Plastinho" Pawlak (23-4-1) koji brani svoju titulu prvaka srednje kategorije i Damian Janikowski (10-5). Domaći borac iz Lodza Pawlak nalazi se u sjajnom nizu od 10 borbi bez poraza, dok Janikowski nije osjetio okus poraza u tri svoja zadnja nastupa. KSW se odlučio na ovaj revanš nakon što su pale međusobne prozivke, a njihova borba sredinom 2021. godina na KSW 63 priredbi otišla je jednoglasnom sudačkom odlukom na Pawlakovu stranu. Od ostalih zanimljivih imena tu su Maciej Kazieczko koji će rukavice ukrstiti s Ahmedom Abdulkadirovim i Ewelina Wozniak koja će su u sunaslovnoj borbi večeri u slamka kategoriji dočekati Mariu Silvu. Na ovoj priredbi nema boraca iz regije, a detaljan prikaz možete pogledati ovdje.

Gdje: Atlas Arena, Lodz, Poljska

Kada: subota (20.7.), priredba počinje u 19:00 sati

UFC on ESPN 60: Lemos vs. Jandiroba

Ne događa se često da UFC, govoreći bez ikakve diskriminirajuće note, organizira dvije priredbe zaredom koje predvode njihove ženske zvijezde. Nakon Rose Namajunas i Tracy Cortez ovog puta priredbu predvode Amanda Lemos (14-3-1) i Virna Jandiroba (20-3) u slamka kategoriji. Lemos je u prošlom nastupu pobijedila Mackenzie Dern, dok je u borbi prije te od nje bolja bila Weili Zhang. Jandiroba se nalazi u nizu od tri pobjede (Lupita Godinez, Marina Rodriguez i Angela Hill/x3 UD), a njezin zadnji poraz datira iz 2021. godine kada joj je presudila Amanda Ribas sudačkom odlukom. U sunaslovnoj borbi priredbe u UFC-ovom Apexu u Las Vegasu gledat ćemo zanimljiv obračun u srednjoj kategoriji između Brada Tavaresa (20-9) i Juna Yonga Parka (17-6). Priredbu će otvoriti teškaški obračun između Mohammeda Usmana (10-3) i Thomasa Petersena (8-2). Cijelu listu borbi pogledajte ovdje.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (20.7.) na nedjelju (21.7.), glavni dio priredbe počinje u 04:00 sata

Jake Paul vs. Mike Perry - Fear No Man

Prvotno smo trebali gledati Jakea Paula i Mikea Tysona, no Tysonovo zdravlje je prolongiralo tu borbu. Nakon toga Mike Perry je osjetio priliku i prozivkama je "natjerao" Paula da njega izabere kao svoju sljedeću boksačku avanturu. Mjesto događaja je Tampa na Floridi, a borba je dogovorena u kruzer kategoriji (90.72 kg). Priredba donosi i neka sjajna boksačka imena poput Amande Serrano, neporaženih Ashtona Sylve i Lucasa Bahdija. Također, gledat ćemo i Julia Cesara Chaveza Jr. koji će rukavice ukrstiti s Uriahom Hillom.

Gdje: Amalie Arena, Tampa, SAD

Kada: u noći sa subote (20.7.) na nedjelju (21.7.), glavni borba večeri se očekuje oko 05:00 sati

Junto Nakatani vs. Vincent Astrolabio - WBC bantam titula

Zemlja izlazećeg sunca zadnjih godina doživljava pravu boksačku renesansu. Osim njihove glavne uzdanice u plemenitoj vještini Naoya Inoue Japanci su ponosni na još par sjajnih imena među kojima je i svjetski prvak Junto Nakatani (27-0, 20 KO) koji za bantam kategoriju (53.5 kg) ima jedan od najvećih postotaka nokauta u povijesti. Dvadesetšestogodišnjem Japancu će ovo biti sedma borba za neku svjetsku titulu, a već je bio WBO svjetski prvak u muha i supermuha kategoriji. Njegov protivnik će biti Vincent Astrolabio (19-4, 14 KO). Filipinac je poznat kao jako nezgodan boksač, a to će biti sudar stilova i gardova jer je Japanac kontraš dok Astrolabio svoje šanse traži iz klasičnog boksačkog stava. Japanac kojeg kultni magazin The Ring svrstava kao najboljeg boksača u spomenutoj kategoriji će imati prednost u visini i rasponu ruku (oboje po 6 centimetara).

Gdje: Kokugikan, Japan

Kada: nedjelja, glavna borba se očekuje oko 14:00 sati

Cage Warriors 174 London

Cage Warriors sebe proklamira kao najboljom europskom MMA promocijom te je "lansirala" borce poput Conora McGregora, Iana Garryja i Paddyja Pimbletta u UFC. U sunaslovnoj borbi večeri nastupaju Jordan "The Epidemic" Vucenic (12-2) i Poljak Adrian Kepa (12-8) dok će u glavnoj brobi večeri nastupit finalisti Prizefighter turnira (jedna noć, jedan pobjednik i 50 tisuća funti). Spisak svih borbi možete pogledati ovdje.

Gdje: Indigo at O2 Arena, London

Kada: subota (20.7.), priredba počinje u 14:30 (prilagođeno američkim gledateljima na UFC Fight Passu)

Linker
16. rujan 2024 15:07