Ostalo

Ronald Paradeiser posljednji je polufinalist Oktagonovog turnira! Uvjerljivo svladao bivšeg KSW-ovog prvaka Torresa

Ronald Paradeiser

 Instagram (ronald Paradeiser)
Paradeiser je posljednji polufinalist Gamechanger turnira, a Torres u meču uistinu nije pokazao ništa

Osim ranije objavljenog meča između Predraga Bogdanovića i Losenea Keite, drugo četvrtfinale u sklopu današnje Oktagon 59 priredbe bilo je ono između Daniela Torresa i Ronalda Paradeisera. Bivši KSW-ov prvak ove godine je potpisao za Oktagon, uspješno debitirao u trećem mjesecu, a sada je došao red na nastavak turnira u lakoj kategoriji.

Ronald Paradeiser aktualni je Oktagonov prvak u lakoj kategoriji, no, znalo se da Torresa nikada ne treba otpisivati. Dvije i pol godine prvak nije okusio poraz, a posljednji mu je nanio upravo Losene Keita. Pobjednik ovog meča u polufinalu ide na Aciodana Duquea, a kako je tekao meč, pročitajte u nastavku.

Počeo je Torres prijetiti eksplozivnim udarcima od prve sekunde borbe. Paradeiser je zauzeo centar i oprezno birao udarce, no udarci nogama su s obje strane uglavnom pronalazile metu. Paradeiser je uistinu djelovao fizički veći i dominantniji borac u kavezu, no Torres je konačno maknuo leđa od žice i došao na centar. Paradeiser je, približavajući se kraju prve runde, pogađao sve preciznije i snažnije, te tako vjerojatno i uzeo prvu rundu.

Prvak je rundu otvorio na sličan način kao i prošlu. Bio je svjestan Torres da ne smije stajati ispred njega leđima na žici, tako da je tražio sve načine da on bude taj koji će držati centar kaveza. Pogađao je Paradeiser, čak i uhvatio ‘‘kick‘‘ Torresa i bacio ga na pod, no zadržao ga nije. Torres se konstantno nalazio leđima na žici odakle je primao desni direkt i ‘‘high kick‘‘ Paradesiera, a gotovo da nije čisto niti jednom pogodio prvaka. Pokušao je Torres rušiti, no Paradeiser je to pročitao i obranio bez većeg napora. Torres je izgledao pomalo izgubljeno, a izgubio je i drugu rundu.

Torres je ponovno rundu započeo leđima na žici te je bio dosta laka meta za prvaka Paradeisera. Malo po malo prvak je pojedinačnim udarcima osvajao i ovu rundu, a pokazao se Torres vrlo lošim kada se stavi pritisak na njega i kada mu se nametne nešto viši tempo koji mu ne odgovara. Paradeiser je ponovno pritisnuo Torresa, razmahao se i nanio mu novu štetu, a prvakovo lice je izgledalo kao da i nije imao borbu. Vrijeme je Torresu istjecalo, a do kraja runde je Paradeiser samo potvrdio svoju pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Prvak Paradeiser posljednji je polufinalist ovogodišnjeg Gamechanger turnira u lakoj kategoriji, a Torres u meču nije pokazao apsolutno ništa.

OKTAGON 59 - Rezultati

Glavni dio

Ronald Paradeiser def. Daniel Torres by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Losene Keita def. Predrag Bogdanović by TKO, R2, 4:50
Ivan Buchinger def. Łukasz Rajewski by submission (D‘arce choke), R2, 1:11
Lucia Szabová def. Aitana Álvarez by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Petr Kníže def. Radovan Úškrt by submission (arm-triangle choke), R2

Preliminarni dio

Piotr Wawrzyniak def. Andreas Michailidis by podijeljenom odlukom sudaca (28-29, 29-28, 29-28)
Marco Novák def. Radek Roušal by jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Jonas Mågård def. Josh Hill by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Milan Ďatelinka def. Ondřej Raška by KO, R1, 0:14
Veronika Smolková def. Jovana Đukić by TKO, R2, 2:34

Linker
12. rujan 2024 18:36