K1 i Boks

‘Mike Tyson nije spreman i doveli su tog ‘midgeta‘ Perryja. Ja sam iste veličine kao Jake Paul, čekam poziv‘

Jake Paul

 Alex Menendez/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nekadašnji izazivač za UFC-ov pojas u velter kategoriji želi ukrstiti boksačke rukavice s Jakeom Paulom

Jedan YouTuber, jedan bivši košarkaš, petorica MMA boraca i dva profesionalna boksača. Ne, nije početak nekakvog vica, nego rezime Jakea Paula. To su borci koje je Paul porazio, s tim da je MMA borca Tyrona Woodleyja dvaput pobijedio.

Upisao je Paul i jedan poraz, a taj poraz došao je u drugom mjesecu 2023. godine. Tommy Fury, profesionalni boksač i polubrat Tysona Furyja nadjačao je Paula u meču na osam rundi. Ostalih 10 mečeva Paul je uspješno odradio.

Trenutno posljednju pobjedu Paul je upisao sinoć. Ponovno se na nišanu našao MMA borac, ali i ‘‘bare knuckle‘‘ boksač, Mike Perry. Paul je bez većih problema nadboksao Perryja i slavio je prekidom u šestoj rundi borbe. Mike Perry veći dio meča izgledao je kao nekakav početnik naspram Paula i primio je teške batine u tom meču.

No, ponovno je Jake Paul na udaru kritičara. Prije ga se kritiziralo kako bira prestare MMA borce na zalasku svojih karijera, a nerijetko ga se kritizira i zbog činjenice da boksa s osjetno manjim i lakšim protivnicima. Mike Perry ne pripada kategoriji starih i potrošenih boraca, ali osjetno je sitniji od Jakea Paula.

MMA fanovi i dalje vjeruju kako MMA borac koji je na vrhuncu svoje forme i koji fizički može parirati Paulu, sigurno može i boksati protiv nekadašnjeg YouTubera. Jake Paul prozvao je Alexa Pereiru i teško Paul može pronaći težeg protivnika među MMA borcima. ‘‘Poatan‘‘ je jedan od najboljih i najstrašnijih udarača u povijesti MMA-a, a trenutno je na vrhuncu svoje forme. Ipak, do tog meča neće doći, jer Pereira je pod ugovorom s UFC-om. Dana White neće kompromitirati ugled svoje promocije i ponajveće zvijezde tako što bi ga izložio potencijalnom porazu od momka koji je dugo zarađivao novac snimanjem zabavnog sadržaja na YouTubeu.

Uostalom, Mike Tyson trebao bi biti sljedeći Paulov protivnik, a taj meč zakazan je za sredinu 11. mjeseca. Mikea Tysona trenutno je teško smjestiti u bilo kakvu kategoriju boraca. Da ne bude zabune, ‘‘Iron‘‘ Mike apsolutna je boksačka legenda, ali isti taj Tyson proslavio je 58. rođendan prije mjesec dana. Trebao je Tyson danas boksati protiv Paula, ali nastup je otkazao zbog zdravstvenih problema. Jake Paul 31 godinu mlađi je od Mikea Tysona i teško je vidjeti kako Mike u ovoj fazi svog života može ugroziti Jakea Paula.

Bit će to još jedan besmisleni meč u režiji Jakea Paula, a rješenje je ponudio bivši UFC-ov izazivač za pojas u velter kategoriji. Radi se o Darrenu Tillu, nekoć velikom potencijalu britanskog MMA-a. Till je trenutno borac koji nije vezan ugovorom s nekom od velikih svjetskih MMA organizacija i slobodan je po pitanju sljedećeg angažmana.

Početkom ovog mjeseca Till je boksao na nekakvom ‘‘freak showu‘‘ koji ne vrijedi previše spominjati. Reći ćemo samo kako je Darren uspio poraziti ne pretjerano poznatog MMA borca Mohammada Mutieja, a do pobjede u tom boksačkom meču došao je prekidom u drugoj rundi.

Bio je to prvi Tillov boksački nastup, ali borba se službeno vodi kao egzibicijska. Dakle, Darren i dalje čeka profesionalni boksački debi, a Jake Paul boksač je s kojim bi rado ukrstio boksačke rukavice.

‘‘Pereira je pod ugovorom, a Mike Tyson nije spreman boriti se. Ja sam iste veličine i težine kao Jake Paul. Hoćemo li se boriti ili ne? Izbjegli su me kad je Tyson posljednji put otkazao nastup i doveli su tog ‘midgeta‘ Perryja da uskoči umjesto mene. Ja sam ovdje i ne planiram reći ništa više od toga. Čekat ću poziv.‘‘, poručio je Till putem Instagrama.

Till je inače trebao nastupiti na sinoć održanom boksačkom eventu koji su predvodili Jake Paul i Mike Perry. Borac iz Liverpoola imao je zakazan okršaj s Juliom Cesarom Chavezom Jr.-om, ali iz nepoznatih razloga, Till je otkazao svoj nastup. Možda je došlo do razilaženja nakon što je mjesto zamjenskog borca ponuđeno Perryju, a ne njemu ili Tilla jednostavno čuvaju za priredbu u 11. mjesecu ove godine.

Umjesto Darrena Tilla uskočio je Uriah Hall i jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je u meču protiv Cesara Chaveza mlađeg. Till svim silama pokušava doći do meča protiv Paula, ali prema trenutnom stanju, Tillove šanse protiv Paula ne bi bile naročito velike. Darren je UFC napustio nakon tri uzastopna poraza i pobjedu nije upisao od 11. mjeseca 2019. godine. Tu pričamo o njegovom matičnom sportu, a ne o boksu. Jake Paul osjetno je iskusniji u boksačkim vodama i trenutno u puno boljoj formi nego Darren Till.

Linker
05. rujan 2024 15:11