K1 i Boks

(VIDEO) Nokaut koji vjerojatno završava karijeru: Pogledajte kako je Zhilei Zhang ‘ugasio‘ Deontayja Wildera

 Zhilei Zhang vs. Deontay Wilder 

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Wilder nakon svega u ringu ništa nije rekao, no očekuje se da će se uskoro oglasiti povodom ovog poraza i vjerojatnog kraja karijere

Naš Filip Hrgović sinoć nažalost nije uspio pobijediti Daniela Duboisa u sunaslovnoj borbi večeri, a u naslovnoj smo gledali okršaj dvojice prekaljenih nokautera. Deontay Wilder i Zhilei Zhang susreli su se u ovom važnom meču za obojicu boksača, a deblji kraj je na kraju izvukao – Wilder.

Već dugo vremena Wilder u javnosti zvuči kao da se odavno oprostio od boksa. U samom tjednu borbe barem je desetak puta rekao da mu je ovo možda posljednja borba, da je to njegov mogući oproštaj itd., a sinoćnjom izvedbom je pokazao upravo to – da je to čovjek koji više ne želi biti u ringu.

Nije mu za zamjeriti jer je uistinu imao odličnu karijeru, a i financijski je sigurno zbrinut do kraja života. Sinoć protiv Zhanga jednostavno nije izgledao dobro, a na kraju je i završio teško nokautiran.

Ni punih pet rundi Wilder nije uspio izdržati s kineskom gorostasom, koji je, usputno rečeno, za gotovo pet težinskih kategorija u boksu bio teži od njega. Wilder je u meču imao svega 97 kilograma, te bez obzira na snagu udarca, teško je bilo srušiti čovjeka koji teži više od 130 kilograma.

Desnim krošeom sinoć je Zhang pogodio Wildera direktno u nos, nakon čega mu je Wilder okrenuo leđa i počeo se kretati prema kutu. Zhang ga je sustigao i još jednim krošeom mu vjerojatno završio karijeru, a uistinu težak nokaut je doživio sinoć.

Wilder nakon svega u ringu ništa nije rekao, no očekuje se da će se uskoro oglasiti povodom ovog poraza i vjerojatnog kraja karijere. Video nokauta možete pogledati ispod:

Linker
06. lipanj 2024 11:32