K1 i Boks

‘Nisam zainteresiran za tipa koji je upravo nokautiran‘: Najperspektivniji američki teškaš pronašao novu metu

Jared Anderson

 Frank Micelotta/Fox Sports/Pictu/Shutterstock Editorial/Profimedia
24-godišnji Jared Anderson u potrazi je za najtežim izazovom u dosadašnjoj karijeri

Već neko vrijeme stvarala se podloga za veliki američki teškaški okršaj. Jared Anderson (17-0, 15 KO) na glasu je kao najperspektivniji američki teškaš u ovom trenutku i konstantno se približava samom vrhu teške kategorije.

17 pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Anderson, a čak 15 puta nokautirao je svoje suparnike. Pričamo o boksaču kojem su tek 24 godine i samo nebo je granica za Jareda Andersona.

Nakon spomenutih 17 pobjeda, dojam je kako je Andersonu vrijeme za nešto ozbiljnije testove koji bi dokazali je li postao spreman za dodatan iskorak. Deontay Wilder nametao se kao odlično rješenje za takvu provjeru.

Okršaj dvojice američkih nokautera dao bi jasne odgovore na nekoliko pitanja. Saznali bismo koliko vrijedi Jared Anderson, dok bi Wilder pokazao može li se i dalje nositi s mladim i gladnim teškašima koji su u pohodu na vrh.

Pretpostavljalo se kako ćemo tijekom ove godine svjedočiti toj borbi, ali Jared Anderson izgubio je interes za odrađivanjem tog meča. Gledajući Deontayja Wildera proteklog vikenda kako gubi drugi put zaredom, Anderson se ‘‘ohladio‘‘.

‘‘Nisam zainteresiran za završavanje tipa koji je upravo završen. Uzet ću Zhanga.‘‘, poručio je Anderson.

Upravo Zhang je boksač koji je porazio Wildera u ranim nedjeljnim satima. Kinez je nokautirao Wildera u petoj rundi borbe. ‘‘Bronze Bomber‘‘ već dva meča zaredom izgleda neprepoznatljivo i daleko od boksača koji pripada svjetskom vrhu. Pitanje je hoće li nastaviti svoju boksačku karijeru, a Jared Anderson procijenio je kako mu meč protiv takvog boksača ne nosi veliku korist.

Vjerojatno je u pravu, a sada nam preostaje vidjeti hoće li dobiti šansu protiv opasnog Zhanga.

Linker
13. lipanj 2024 11:15