K1 i Boks

(VIDEO) Nadamo se da je napredovao! Mike Perry iza sebe ima jedan boksački meč, nije se dobro proveo

Kenneth McNeil (lijevo) vs. Mike Perry

 Screenshot (youtube, Darren Mctapper Till)
Novi protivnik Jakea Paula ne pamti po dobrom svoj debi u profesionalnom boksu

Mike Perry trenutno je ponajveća svjetska zvijezda u boksu bez rukavica i taj status definitivno zaslužuje nakon onog što prikazuje u BKFC-u, najvećoj svjetskoj ‘‘bare knuckle boxing‘‘ organizaciji.

Stopostotan je Perry unutar BKFC-ovog ringa, a tri od ukupno pet pobjeda upisao je prekidom. Perry je uglavnom pobjeđivao poznata MMA imena, a slavlja nad imenima poput Lukea Rockholda i Eddieja Alvareza dala su velik doprinos njegovoj reputaciji.

No, Perryjev sljedeći nastup neće biti pod okriljem BKFC-a. Naime, Mike Perry navući će boksačke rukavice i okušat će se u profesionalnom boksu. ‘‘Platinum‘‘ će 20. srpnja (sedmi mjesec) nastupiti na boksačkom spektaklu u Tampi, a protivnik će mu biti Jake Paul (9-1-0). Velika je to prilika za Perryja koji će imati priliku ušutkati nekadašnju zvijezdu YouTubea.

Paul je od YouTubera dogurao do vrlo ambicioznog boksača i iza sebe ima nekoliko impresivnih pobjeda. Meč protiv Mikea Perryja bit će jedan od težih u njegovoj dosadašnjoj karijeri, unatoč Perryjevom manjku iskustva u profesionalnom boksu.

Iza Perryja samo je jedan meč u profesionalnom boksu. Popularni ‘‘Platinum‘‘ kročio je u boksački ring još u trećem mjesecu 2015. godine, a na suprotnoj strani ringa našao se ne pretjerano poznati Kenneth McNeil (6-1-0 uoči meča s Perryjem).

Perry se tada još tražio u svijetu borilačkih sportova. Istovremeno je pokušao graditi boksačku i MMA karijeru, ali profesionalni boks napustio je nakon tog meča s McNeilom. Naime, Kenneth McNeil porazio je Perryja nokautom u četvrtoj, ujedno i posljednjoj rundi borbe. Desnim ‘‘overhandom‘‘ McNeill je sjajno pogodio, a Perry je teturajući bezuspješno pokušao ostati na nogama. Vidno uzdrmani Perry nije se uspio oporaviti nakon tog nokdauna i pretrpio je poraz u svom prvom, zasad i jedinom nastupu u profesionalnom boksu. Snimku nokauta možete pogledati u videu koji slijedi (zvuk je montiran).

‘‘Score‘‘ će pokušati popraviti za mjesec dana, ali neće mu biti lako protiv Jakea Paula. Nekadašnji YouTuber posjeduje osjetno više iskustva u boksačkom ringu, ali Mike Perry uvijek može računati na svoje ratničko srce i pritisak kojim je lomio brojne velike borce. Hoće li pronaći rješenje i za Jakea Paula, saznat ćemo 20. srpnja.

Perryjev tadašnji protivnik Kenneth McNeil nastavio je s boksačkom karijerom nakon slavlja nad Perryjem i još uvijek je aktivan u profesionalnom boksu. Njegov ‘‘score‘‘ trenutno se zaustavio na 13 pobjeda i pet poraza, a posljednji nastup upisao je u 11. mjesecu prošle godine. Brian Ceballo (15-1-0) nokautirao ga je u četvrtoj rundi borbe. Kenneth McNeil prema BoxRecu zauzima 376. mjesto u poretku najboljih svjetskih super velteraša.

Linker
22. lipanj 2024 12:17