K1 i Boks

(VIDEO) Daniel Dubois ukratko opisivao kolege boksače: Evo što je rekao o Filipu Hrgoviću

Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Aktualni IBF-ov svjetski prvak upustio se u igru s voditeljem Sky Sportsa

Daniel Dubois boksač je koji će tijekom ovog tjedna biti u centru svjetske boksačke javnosti, naravno, uz Anthonyja Joshuu. Njih dvojica ukrstit će rukavice na kultnom Wembley stadionu, a ulog je IBF-ova titula svjetskog prvaka.

Pojas svjetskog prvaka branit će Dubois, a do statusa prvaka došao je nakon pobjede nad Filipom Hrgović. Dubois je tom pobjedom zapravo postao privremenim svjetskim prvakom, ali ubrzo se Oleksandr Usyk odlučio odreći tog pojasa kako bi mogao odraditi revanš s Tysonom Furyjem, a Dubois je promoviran u IBF-ovog svjetskog prvaka.

Mnogi zasad osporavaju Duboisov status svjetskog prvaka jer smatraju kako je titulu osvojio "na papiru", a ne u ringu. Dubois stoga s velikom motivacijom čeka meč protiv Joshue kako bi ušutkao kritičare i dokazao da je pojas s razlogom u njegovom vlasništvu.

Tijekom razgovora za Sky Sports, Dubois se upustio u zabavnu igru s voditeljem. Daniel je zapravo povezivao pojmove s prvim riječima koje mu padnu na pamet, a kada mu je spomenuta riječ "prvak", Dubois je izrekao svoje ime i prezime.

Dvorana ga asocira na "život", dok je na spomen Anthonyja Joshue izrekao "slay the king"; što u prijevodu znači "ubit ću kralja". Među ponuđenim pojmovima našlo se ime i prezime našeg Filipa Hrgovića, posljednjeg boksača kojeg je Dubois porazio.

"Dobar borac", dvije su riječi kojima je Daniel opisao Hrgovića i na taj način pohvalio je svog posljednjeg protivnika. Identičnim riječima Dubois je opisao i Jarrella Millera, svog pretposljednjeg protivnika, ali još je dodao kako se radi o izbjegavanom boksaču.

Još neke Duboisove asocijacije donosimo u nastavku članka, a kompletan video možete pogledati ispod ovog teksta.

Igra asocijacija s Danielom Duboisom:

rukavice - "alat za zanat"

Daniel Dubois - "ratnik"

dvorana - "život"

Frank Warren - "najbolji promotor na svijetu"

Mike Tyson, Tyson Fury, Muhammad Ali, Oleksandr Usyk - "legende"

Jake Paul - "dobar je za boks, što mislite? Drama show možda najbolji opis."

Francis Ngannou - "sretnik"

prvak - "Daniel Dubois"

Linker
18. rujan 2024 08:53