K1 i Boks

Tyson Fury smatra da će Daniel Dubois pobijediti Anthonyja Joshuu, ‘AJ‘ mu odgovorio

Tyson Fury i Anthony Joshua

 FAYEZ NURELDINE/AFP/Profimedia
Još malo nas dijeli do spektakularnog teškaškog okršaja na Wembley stadionu

Ovaj vikend, Wembley stadion će biti domaćin trećeg britanskog teškaškog okršaja za svjetsku titulu u posljednje tri godine, dok Anthony Joshua nastoji postati peti trostruki prvak teške kategorije, boreći se protiv novopečenog IBF prvaka Daniela Duboisa. Uoči meča, Joshuin dugogodišnji rival, Tyson Fury, izjavio je kako vjeruje da će Dubois zadržati pojas, a ‘‘AJ‘‘ je odgovorio na njegovu tvrdnju.

Oba borca, Joshua i Dubois, nalaze se u odličnoj formi nakon što su zabilježili uzastopne pobjede nokautom i time utišali svoje kritičare. Međutim, Dubois trenutno posjeduje prestižni IBF pojas u teškoj kategoriji. ‘‘DDD‘‘ je pobijedio Jarrella Millera i Filipa Hrgovića kako bi dokazao da zaslužuje mjesto među najboljima, a zatim je promoviran iz privremenog u punopravnog svjetskog prvaka nakon što je Oleksandr Usyk napustio IBF titulu.

S druge strane, nakon Joshuinih poraza protiv Usyka 2022. godine i neuvjerljivih pobjeda protiv Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa, mnogi su pozivali da se povuče iz boksa. No, neočekivana odluka da počne trenirati s Benom Davisonom pokazala se kao pravi potez pa se Joshua ponovno smatra jednim od tri najbolja teškaša na svijetu.

Glavna tema rasprave uoči subotnje borbe je hoće li Joshuina brada izdržati snagu jednog od najjačih udarača u boksu, dok se drugi pitaju hoće li Dubois popustiti pod pritiskom pred rekordnim brojem gledatelja na najvećoj sceni.

U intervjuu za Sky Sports, promotor Daniela Duboisa, Frank Warren, izrazio je uvjerenje da će Dubois uspješno obraniti svoju titulu, otkrivši da i Tyson Fury dijeli njegovo mišljenje:

‘‘Razgovarao sam s njim jutros… Rekao je isto što i ja, on vjeruje da će Daniel pobijediti pa će to sljedeće godine biti meč za ujedinjenje titula.‘‘, rekao je Warren.

Joshua, međutim, nije previše mario za Furyjevo mišljenje. Za Boxing Social je izjavio da borbu smatra izjednačenom:

‘‘Da, Dubois je dobar borac, mislim da je ovo 50/50 borba. Neki će njega podržati, neki mene, ali ja se samo moram fokusirati na sebe i dokazati svoju vrijednost.‘‘, rekao je Joshua.

Linker
19. rujan 2024 22:45