K1 i Boks

Ugledni boksački trener: ‘Hrgović je psihološki uništio Duboisa, glatko će proći kroz njega‘

Filip ”El Animal” Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Trener Martina Bakolea analogno je usporedio prošle mečeve Duboisa te se osvrnuo na njegove nedostatke

Gotovo svi fanovi boksa s ovih prostora željno očekuju subotu u kojoj nas čeka meč istine za Filipa Hrgovića. Teškaša iz Sesveta očekuje izazov u vidu britanskog teškaša i bivšeg izazivača za svjetsku titulu Daniela Duboisa u kojem bi naš teškaš trebao dokazati da pripada samoj kremi svjetskog boksačkog miljea.

26-godišnjak je prethodno izgubio od Joea Joycea i Oleksandra Usyka u svojim svjetskim pokušajima, ali se kasno prošle godine vratio odlučnom pobjedom nad kontroverznim američkim teškašem Jarrellom Millerom. Sada se suočava s obveznim izazivačem IBF-a Hrgovićem, a pobjeda bi ga mogla dovesti do nove prilike za naslov. Trener Martina Bakolea, Billy Nelson, vjeruje da se to neće dogoditi.

"Filip Hrgović je psihološki uništio Daniela. Mislim da će proći kroz njega, i to glatko. Najvjerojatnije psihološki aspekt će biti ključan jer je Daniel slab u tom pogledu."

Hrgović je spomenuo stare sparing priče s Britancem, tvrdeći da ga je tako izudarao da je završio u bolnici. Dubois je također aludirao na te sparing sesije, ali je upozorio Hrgovića da je sada drugačija zvijer. Po Nelsonovom mišljenju, ‘Dynamite‘ Dubois se nije poboljšao, iako mnogi smatraju da je izvedba protiv Millera pokazala obećanje."

"Miller ga je gotovo zaustavio u petoj ili šestoj rundi, a Usyk ga je pobijedio u svakoj rundi. Svaki trenutak svake runde, a onda ga je oborio i on je ponovno ostao dolje. Pa gdje je ta otpornost?"

Miller je čovjek od preko 130 kilograma. Ostao je bez daha nakon pet, šest rundi. Čovjek jedva da je mogao držati ruke gore nakon sedme runde. Hajde, budimo realni. Ne pokušavam umanjiti Daniela. Samo mislim da nije borac svjetske klase" rekao je ugledni trener za SecondsOut.

Par će se suočiti u sklopu novog boksačkog koncepta 5 protiv 5 Franka Warrena i Eddieja Hearna u Saudijskoj Arabiji 1. lipnja, s Hrgovićem koji predstavlja tim Hearna, a Dubois se natječe za Warrena.

Linker
20. lipanj 2024 11:02