K1 i Boks

Martin Bakole otkrio tko je jedini koji mu može pružiti otpor na sparingu: ‘Kad spariramo, svi u dvorani šute‘

Martin Bakole

 FRANCK FIFE/AFP/Profimedia
Bakole je poznat po pričama sa sparinga u kojima tvrdi da je s lakoćom zaustavljao najbolje boksače svijeta

Martin Bakole ne vjeruje u poznato nepisano pravilo - ono što se dogodi na sparingu treba i ostati na sparingu.

Ovaj 31-godišnjak više puta se hvalio kako je nadjačao najbolje boksače svijeta iza zatvorenih vrata dvorane, tvrdeći da je zaustavio nedavno apsolutnog prvaka Oleksandra Usyka udarcem u tijelo i slomio nos Danielu Duboisu — sada također svjetskom prvaku — ne jednom, već dva puta. Bakole je također tvrdio da je ozlijedio Anthonyja Joshuu i Joea Joycea. U razgovoru za The Independent, otkrio je da su ga ti sparinzi zapravo koštali bržeg napretka u karijeri.

‘‘Jedina pogreška koju sam napravio, a to mi kažu i moji treneri, jest što su mi dopustili da spariram s tim vrhunskim momcima‘‘, rekao je Bakole. ‘‘Ti momci znaju da ne zaslužuju biti tamo gdje su sada, jer kad stanem s njima (u ring), stvaram im probleme. Koristim samo tri ili četiri udarca jer dolazim pomoći, ali čak i kada im samo pomažem, zadajem im probleme. Ja sam stroj u ringu, bacam koliko god udaraca mogu. Ne umaram se i stalno idem naprijed."

Od svih vrhunskih boraca s kojima je sparirao, a ima ih mnogo, kongolski teškaš kaže da je Tyson Fury jedini koji mu je pružio pravi otpor.

‘‘On je jedini s kojim sam u ringu imao omjer 50-50‘‘, nastavio je Bakole. ‘‘Kad spariramo, svi u dvorani šute, fokusirani su, gledaju nas. Ja njemu dajem borbu, on meni uzvraća, i uvijek puno naučim. Svaki put kad me pozove, dolazim. Ne znam hoćemo li se ikada sresti u ringu. Sve što znam je da je on jedini koji mi može pružiti dobar sparing jer obojica stalno napadamo i borimo se poput Muhammada Alija i Georgea Foremana.‘‘

Ove godine, Bakole je dobio priliku da se dokaže na velikoj pozornici i to je učinio na impresivan način. Suočio se s nadolazećom američkom zvijezdom Jaredom Andersonom i nokautirao ga u petoj rundi.

Linker
18. rujan 2024 12:37