K1 i Boks

Sarajlija koji je prvi Furyja poslao na pod: ‘Počeo sam trenirati boks s 26 godina kako bi smršavio‘

Neven Pajkić

 SPARTAN FIGHTING PODCAST YT
Pajkić je relativno nepoznat među regionalnom borilačkom zajednicom no radi se o čovjeku čija je životna priča - doslovno filmska

Već smo uoči povijesnog meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka u svibnju ove godine podsjetili naše čitatelje na malo poznatu priču u kojoj su glavni akteri bili Fury i boksač rođen u Sarajevu Neven Pajkić. Naime, krajem 2011. godine Fury je kao Commonwealth prvak ukrstio rukavice s teškaškim prvakom Kanade (NABA) Nevena Pajkića. Oba boksača su imala 16 nastupa i isto toliko pobjeda, a borba je bila glavna sportska vijest tih dana u tadašnjem Manchesteru.

Sarajevski boksač se odvažio na veliki izazov protiv budućeg svjetskog prvaka te je u drugoj rundi overhand udarcima poslao Furyja na pod, ali se Britanac nakon toga oporavio i upisao pobjedu kojom je obranio Commonwealth teškašku titulu.

Nedavno je Pajkić posjetio svoj rodni grad te je tom prilikom gostovao u Spartan Fighting Podcastu gdje je jedan od sugovornika bio i bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila. U relativno kratkom podcastu, Pajkić koji je "medijski" nepoznat u regionalnim okvirima, ispričao je u kratkim crtama svoju životnu priču koja ga je odvela od boksačkog ringa do holivudskih setova.

"Fury mi je prišao i provocirao me na jednom mom meču. Nakon toga brzo smo se dogovorili za našu borbu. Čim sam došao tamo bilo je puno nekih loših stvari od strane njegovog tima, od hotela pa do svega ostalog no nema veze što je tu je. Ja sam bio spreman kao nikada u svojoj karijeri. Ja čvrsto vjerujem u to da mene Fury ne može dobiti."

"Večer prije meča, ja u lift kad u njemu Fury. On je meni unatoč svemu simpatičan, obiteljski čovjek koji je imao puno svojih problema".

"Bilo mi je žao što ga nisam pobijedio jer bi tim vjerojatno dobio priliku boksati s velikim Vladimirom Kličkom, mislim da je moj stil ubitačan za njega" rekao je rođeni Sarajlija te nastavio: "Ja nisam olimpijski boksač, nemam tu tehniku i oštrinu. Jednostavno, moj stil je da ja nabijam tempo i idem naprijed. Jako sam dobro prolazio s tehničarima, dok je uvijek bilo 50-50 s nekim sličnim kao ja".

Kratko je opisao svoje boksačke početke: "Počeo sam boks trenirati s 26 godina kako bi smršavio, a onda sam se zaljubio u boks. Htio sam odmah u profesionalce no morao sam odraditi 11 amaterskih mečeva koje sam pobijedio".

"Muhammad Ali je velik zbog nekih stvari i izvan ringa, meni je osobno najveći boksač svih vremena Lennox Lewis iako će iz nekog razloga reći vrlo mali broj ljudi" rekao je Pajkić na pitanje tko je po njemu najveći boksač svih vremena."

"Ako nemate neku priču za ispričati na kraju svog života, mislim da ste pogrešno živjeli" zaključio je bivši boksač i današnji kaskader koji je često prisutan na setovima brojnih novih holivudskih filmova.

Linker
23. lipanj 2024 22:11