K1 i Boks

‘Prvi dio borbe nije bio kompetitivan, sve runde su išle u korist Furyja. Odluka je trebala otići na drugu stranu‘

Oleksandr Usyk vs. Tyson Fury 

 FAYEZ NURELDINE Afp
Prije meča se uvelike govorilo kako će Furyjeva veličina biti presudan faktor u borbi, no pokazalo se da to ipak nije slučaj

Veliki revanš između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka zakazan je za sami finiš ove kalendarske godine, odnosno 21. prosinca. Tada ćemo u ringu ponovno gledati dvojicu najboljih teškaša današnjice, a Fury će zasigurno biti silno motiviran osvetiti svoj prvi profesionalni poraz.

Njihov prvi meč je bio blizak, no Usyk je u potpunosti zasluženo slavio. Kako god, Bob Arum, inače jedan od Furyjevih promotora, smatra da je odluka ipak trebala otići Tysonu. Također, rekao je kako će u revanšu biti spreman pobijediti ukrajinskog velemajstora:

‘‘Svi mi iz Top Ranka smo mislili da je ovo uistinu bila jedna bliska borba. Poznajem Usyka otkad god je prešao u profesionalce i znam da je on dobar i posvećen borac. Pratio sam mu karijeru jer je on inače jako dobar prijatelj s Lomachenkom. Pobijedio je tijesnom odlukom, ali ja mislim da je trebala otići na drugu stranu‘‘, rekao je Arum za Sky Sports.

‘‘Prvi dio borbe uopće nije bio kompetitivan, pripao je Furyju. Onda se Usyk u osmoj rundi probudio i pobijedio sve runde do jedanaeste, a dvanaestu je opet uzeo Fury. Ako Tyson bude trenirao i ukoliko bude boksao dvanaest značajnih rundi, mislim da će moći pobijediti Usyka u revanšu‘‘, dodao je.

Prije meča se uvelike govorilo kako će Furyjeva veličina biti presudan faktor u borbi, no pokazalo se da to ipak nije slučaj. Usyk je gotovo nokautirao Furyja što mu je sigurno dalo dodatno samopouzdanje, no ukoliko mu netko može napraviti probleme, to je onda sigurno upravo Fury. Nakon revanša ćemo vidjeti može li Usyk ponoviti prethodnu izvedbu.

Linker
23. lipanj 2024 22:11