K1 i Boks

Poznate su sinoćnje zarade: Hrgović unatoč porazu zaradio solidan iznos, Duboisu pripao veći dio ukupne zarade

 Daniel Dubois vs. Filip Hrgović

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Duboisu je na račun ovog meča pripalo 200 tisuća eura više od Hrgovića

Filip Hrgović je doživio svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Tehničkim nokautom u osmoj rundi, bolji od njega bio je Britanac Daniel Dubois. Hrvatski boksač je ovim porazom propustio priliku da postane privremeni svjetski prvak prema IBF-u, pišu Sportske Novosti.

Hrgović je ovom borbom zaradio pozamašan iznos. Dobio je 37,5% zarade od meča, što bi trebalo biti nešto više od 300 tisuća eura. Hrgoviću je to tek treća najunosnija borba dosadašnje karijere.

Hrvatski boksač više je zaradio u kolovozu 2022. kada je nakon borbe sa Zhileijem Zhangom dobio nešto manje od 400 tisuća eura. Sličnu sumu Hrgović je zaradio i nakon pobjede protiv Demseyja McKeana.

Duboisu je na račun ovog meča pripalo 200 tisuća eura više od Hrgovića, odnosno nešto više od pola milijuna eura. No, to je samo "kap u moru" u odnosu na ono što je Dubois zaradio u prijašnjim mečevima.

Poslije borbe protiv Oleksandera Usika u kojoj je poražen, Dubois je zaradio vrtoglavu cifru od dva milijuna eura. Sličan iznos zaradio je i nakon borbe protiv Joea Joycea.

Linker
02. lipanj 2024 10:24