K1 i Boks

Novi meč, nova pobjeda! Luka Plantić lakoćom je došao do devete pobjede u profesionalnoj karijeri

Luka Plantić

 Maja Prgomet/Zuma Press/Profimedia
27-godišnji Solinjanin odradio je nešto lakši meč kojim je ostao aktivan u ringu

Trenutno ponajbolji hrvatski profesionalni boksač nastavlja uspješno graditi svoj put ka vrhu. Radi se o Luki Plantiću (9-0, 8 KO) koji je sinoć upisao devetu pobjedu u svom devetom profesionalnom nastupu.

Za razliku od prijašnjih nekoliko mečeva u kojima je Plantić konstantno boksao za neki od WBC-ovih pojaseva, sinoćnji Lukin meč nije imao nikakav pojas kao ulog. Luka je odradio svojevrsno zagrijavanje za veliki meč krajem ove godine, a nokautom već u prvoj rundi porazio je Crnogorca Almira Škrijelja (20-11-0, 9 KO) na priredbi u Münchenu.

Odmah u startu znalo se kako Škrijelj ima minimalne šanse u meču s puno renomiranijim Hrvatom, a potvrda je došla sredinom prve runde kada je meč i završio. Uz dužno poštovanje Škrijelju koji je pokazao veliku hrabrost samim ulaskom u ring s Plantićem, nisu ovo mečevi kakvima se Luka veseli i kakve priželjkuje.

No, dobra je stvar da je Solinjanin ostao aktivan, osjetio je ring i pripreme, a usput je i dodatno popravio svoj ‘‘score‘‘. Kako sam Plantić najavljuje, krajem godine čeka ga nastup na velikom eventu i nastavak pohoda na svjetski prvak. Luka je u četvrto mjesecu ove godine upisao ponajveću pobjedu u karijeri. Tehničkim nokautom u petoj rundi svladao je iskusnog Britanca Jacka Cullena (22-6-1) i osvojio je WBC-ov International pojas u super srednjoj kategoriji.

Trenutno Plantić okupira 15. mjesto na BoxRecovoj ljestvici najboljih boksača super srednje kategorije. Ukupno je 1513 boksača na toj rang ljestvici, a niti jedan hrvatski profesionalni boksač trenutno nije tako visoko rangiran prema BoxRecu.

Kad su u pitanju službene rang ljestvice, 27-godišnji Plantić drži deseto mjesto u WBC-ovom poretku izazivača za svjetski pojas. Titula je u rukama Canela Alvareza, a nadamo se kako će Plantić krajem godine dobiti priliku za novi veliki skok u poretku. Djeluje spremno za visoke domete!

Linker
23. lipanj 2024 08:03