K1 i Boks

‘Ne savjetujem Joshui da odmah skače u revanš s Duboisom. On je mlada i veća verzija Mikea Tysona, evo s kim bi se trebao boriti‘

Anthony Joshua vs. Daniel Dubois 

 ADRIAN DENNIS Afp
Joshua se i sam uvjerio koje su to Duboisove sposobnosti, a vidjet ćemo hoće li baš odmah uskakati u taj revanš

Puno bolja izvedba očekivala se od Anthonyja Joshue nedavno na Wembleyju. Gotovo uplašeno hodao je prema ringu i izgledao kao da se nikada do sada nije borio na nekom stadionu, dok je Dubois uživao u trenutku i djelovao kao da jedva čeka da se zvono oglasi.

Kada se konačno oglasilo, sve to pokazalo se istinitim – teškim nokautom u petoj rundi srušio je visoko favoriziranog Joshuu i tako postao svjetskim prvakom prema IBF-u. Govori se o potencijalnom revanšu odmah, no Duboisov trener Don Chalres, ne savjetuje Joshui da odmah ide u taj meč:

‘‘Da sam ja taj koji daje savjete Joshui, ne bih mu govorio da odmah skače u revanš protiv Duboisa. To je mladi i gladni lav od 27 godina. Sada s odmakom mogu vidjeti za što je on sposoban, ali za što je spodoban i Joshua. Ako Daniel uspije nekoga uzdrmati, taj neće čuti posljednje zvono. On je razoran udarač. Moderna verzija Mikea Tysona, samo veći‘‘, rekao je Don Charles za BoxingScene.

‘‘Postoje i druge borbe za Joshuu. Može ići na Wildera, to je ogromna borba dva velika imena koji trebaju veliku pobjedu u ovom trenutku. Pobjeda bi i jednom i drugom dala ogromno samopouzdanje. Dugo ih se uparuje, a sada obojica dolaze iz poraza. Imalo bi smisla‘‘, pojasnio je.

Joshua se i sam uvjerio koje su to Duboisove sposobnosti, a vidjet ćemo hoće li baš odmah uskakati u taj revanš. Drugi poraz zaredom od Duboisa mogao bi mu značiti kraj karijere, a s obzirom da ima 34 godine, u sebi sigurno ima još nekoliko godina vrhunskoga boksa.

Linker
01. listopad 2024 08:17