K1 i Boks

Kratka vladavina Usyka na tronu apsolutnog prvaka? Filip Hrgović je obavezan izazivač za naslov

Filip Hrgović

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘Oleksandr Usyk će biti razriješen ili će napustiti IBF naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji‘

Vladavina na tronu apsolutnog prvaka teške kategorije u boksu mogla bi biti jako kratkog vijeka. Prošlo je punih 25 godina otkako je Lennox Lewis posljednji puta držao tu titulu, a od ove subote je i Oleksandr Usyk ponosni vlasnik takvog postignuća. Ujedinio je sva četiri najvažnija pojasa prvaka - WBA, WBC, WBO i IBF pojaseve.

Međutim, najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, već je dugo obavezan izazivač za napad na titulu svjetskog prvaka prema IBF-u. Kako je javio Michael Benson, novinar talkSPORT-a, unutar sljedeća dva tjedna novopečeni apsolutni prvak iz Ukrajine morat će prepustiti svoj IBF pojas pobjedniku borbe između Hrgovića i Daniela Duboisa.

‘‘Oleksandr Usyk će biti razriješen ili će napustiti IBF naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u sljedeća dva tjedna, a očekuje se da će se taj naslov naći na liniji u borbi između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa 1. lipnja, s mogućnošću da će Anthony Joshua izazvati pobjednika. Hrgović je već dugo vremena prvi izazivač po IBF-u.‘‘, napisao je Benson.

Prema ovoj neslužbenoj informaciji, Hrgović i Dubois će ući u ring 1. lipnja na ‘Matchroom vs Queensberry: 5v5‘ priredbi i boksat će za titulu IBF svjetskog prvaka teške kategorije. Ovo su odlične vijesti za našeg predstavnika. Već znamo da bi Hrgović, ako pobijedi svog sljedećeg protivnika, trebao boksati protiv Anthonyja Joshue koji bi bio najveći meč njegove karijere, a sada s ovom viješću ulog je još veći.

Još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, ali nadamo se da ćemo gledati takav scenarij. Ako se tako stvari odviju, Usyk će biti najkratkotrajniji apsolutni prvak ikada, a bome nije lagano ostvario taj status u subotnjem okršaju protiv Tysona Furyja.

Još nas manje od dva tjedna dijeli od Hrgovićeve borbe koja bi mogla biti njegova odskočna daska za ulazak u knjige boksačke povijesti. Jedva čekamo!

Linker
22. svibanj 2024 11:31