K1 i Boks

(VIDEO) ‘Hvala svima koji su podupirali mene i moju državu‘: Usyk se obratio fanovima, pogledajte kako izgleda dva dana nakon rata s Furyjem

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Neporaženi Ukrajinac zahvalio je fanovima koji su ga podržavali na putu ka statusu apsolutnog svjetskog prvaka

Oleksandr Usyk proteklog vikenda ispisao je povijest na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji. Fantastični Ukrajinac upisao je 22. pobjedu u svom 22. profesionalnom nastupu, ali više od same neporaženosti, u fokusu je status koji je stekao novom pobjedom.

Porazivši Tysona Furyja, Oleksandr Usyk dodao je WBC-ov pojas svjetskog prvaka u svoju kolekciju. Bio je to jedini pojas koji je nedostajao Usyku kad je u pitanju teška kategorija i sada je Ukrajinac apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Prvi puta u povijesti imamo teškaša koji drži sva četiri pojasa, a Usyk je ponovio postignuće koje je ostvario u kruzer kategoriji. Sve to čini Usyka ponajvećim boksačem u povijesti, ali dobrano se Oleksandr morao pomučiti kako bi došao do WBC-ovog pojasa.

Tyson Fury pružio je odličan otpor, na trenutke je imao Usyka u vrlo teškim situacijama, ali Ukrajinac je po tko zna koji put pokazao svoj šampionski mentalitet, izvukao je posljednje atome snage i uspio je preokrenuti meč u svoju korist.

Veliku podršku brojnih navijača uživao je Usyk tijekom kompletnog procesa, a danas je odlučio uputiti zahvalu svima koji su ga pratili na putu ka statusu apsolutnog prvaka svijeta.

‘‘Pozdrav svima. Želim reći hvala svima koji su podupirali mene i moju državu. To mi je jako važno i uistinu cijenim tu podršku.‘‘, rekao je Usyk u kratkom obraćanju putem Instagrama.

Nije Usyk bio pretjerano pričljiv, ali zanimljivo je vidjeti njegovo lice nepuna dva dana nakon rata s Furyjem. Usyk je odradio 12 teških rundi i to je itekako vidljivo na njegovom licu. Šteta nije mala, ali ponos i sreća sigurno nadjačavaju fizičku bol kroz koju Usyk trenutno vjerojatno prolazi.

Velikog prvaka kasnije ove godine vjerojatno čeka revanš s Furyjem, ali prije svega, Usyk će uzeti dobar i kvalitetan odmor koji itekako zaslužuje.

Linker
22. lipanj 2024 23:22