K1 i Boks

Joe Joyce je stroj! Lijevim krošeom nokautirao je Parkera i postao privremenim svjetskim prvakom

Joe Joyce vs. Joseph Parker

 Ian Hodgson/PA Images/Profimedia
37-godišnji britanski teškaš opravdao je status favorita u ovom meču

Očekivali smo da će Joseph Parker i Joe Joyce pružiti odličan meč u manchesterskoj AO Areni, a dvojica vrhunskih teškaša nisu nimalo razočarali. Od samog početka pa do kraja koji je nastupio u 11. rundi gledali smo meč prepun akcije i uzbuđenja, a obojica su boksali na jako visokoj razini.

Joe Joyce na koncu je slavio nokautom u 11. rundi borbe, a sjajnim lijevim krošeom onemogućio je Josepha Parkera da nastavi meč. Kroz cijelu borbu Joyce je ponovno prezentirao svoj nevjerojatni pritisak, konstantno je bacao udarce i Parkeru nije davao trenutak predaha.

image

Joe Joyce vs. Joseph Parker

Ian Hodgson/PA Images/Profimedia

Novozelanđanin je također imao podosta trenutaka u kojima bi ispogađao Joycea, nije mu ostajao dužan u razmjenama i jako dobro je parirao kao autsajder. Zanimljivo je kako je deseta runda završila naletom Parkera i djelovalo je kao da ‘‘momentum‘‘ prelazi na stranu Novozelanđanina, ali Joe Joyce bio je neumoljiv sa svojim pritiskom i spomenutim lijevim krošeom u 11. rundi dovršio je posao. Parker je prvi put u profesionalnoj karijeri poražen nokautom. Dosad je gubio od Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea, ali na bodove.

Ovo je 15. pobjeda u 15. profesionalnom nastupu za Joycea koji je sada postao i WBO-ovim privremenim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. Frank Warren najavio je kako će Joe Joyce zasigurno dobiti priliku boriti se protiv prvaka (trenutno Usyk) tijekom 2023. godine, a to definitivno i zaslužuje.

Ovaj 37-godišnji Britanac i srebrni s Olimpijskih igara 2016. godine strpljivo je gradio svoj put do vrha i danas je potvrdio kako pripada samom vrhu. Joyceu često zamjeraju da je spor i da su njegove ruke spore, ali ‘‘Juggernaut‘‘ posjeduje jako zanimljiv set vještina. Prije svega, vrlo je precizan, njegova kondicijska sprema je vrhunska, pritiskom uvijek lomi svoje protivnike, a uz sve to, Joyce posjeduje i granitnu bradu te jako dobro podnosi udarce. Što reći osim da je vrh teške kategorije dobio jednog fantastičnog boksača.

Joseph Parker borio se u AO Areni treći put zaredom, a nakon dvije pobjede nad Chisorom, došao je red i na poraz. Treći je to Parkerov poraz u 33. profesionalnom nastupu, ali nije sramota izgubiti od ovakvog Joycea.

Linker
05. srpanj 2024 21:53