K1 i Boks

Joe Joyce prepun je hvale za Josepha Parkera: ‘Pogodio sam ga doslovno svime, čak i sudoperom‘

Joseph Parker i Joe Joyce

 Ian Hodgson/PA Images/Profimedia
Novozelanđanin je unatoč porazu nokautom pridobio veliko poštovanje svog protivnika

Odličan meč pružili su nam Joe Joyce i Joseph Parker proteklog vikenda u Manchesteru. Nakon što smo kroz proteklih mjesec dana gledali velike teškaške mečeve između Usyka i Joshue te Ruiza i Ortiza, nismo ostali razočarani ni nakon trećeg velikog obračuna u teškoj kategoriji.

Joyce je na koncu slavio nokautom u 11. rundi, a sjajnim lijevim krošeom zaustavio je Novozelanđanina. Ponovno je Joyce prezentirao svoj maestralni pritisak i kondicijsku spremu, a Parker unatoč pripremama s Tysonom Furyjem nije imao rješenje za 37-godišnjeg Britanca.

‘‘Juggernaut‘‘ je tom pobjedom postao WBO-ovim privremenim prvakom svijeta u teškoj kategoriji i sljedeće godine trebao bi se boriti za pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk. Ipak, Joyceu prije svega slijedi odmor i oporavak nakon vrlo teškog i napornog meča protiv Parkera.

‘‘Pomalo sam umoran. Joseph Parker, kakav borac i kakav sjajan meč. Htio bih zahvaliti svom timu, Franku Warrenu i svima ostalima, mojoj obitelji i prijateljima. Bio je to težak meč i pohvale Josephu Parkeru jer se popravio i pružio mi je težak meč. Stvarno sam uživao, ali bilo je teško i morao sam duboko kopati da dođem do pobjede. Pogodio sam doslovno svime, sudoperom, torbom, svime. Gađao sam i u tijelo, ali on je i dalje išao prema naprijed. Na koncu sam ga uspio nokautirati, ali bio je to težak posao.‘‘, rekao je Joyce za BoxingScene.com, a poštovanje je iskazao i putem Twittera napisavši:

‘‘Pogledao sam meč i definitivno smo pružili odličan show! Joseph Parker će se vratiti. Čvrst, čvrst tip! Uvijek poštovanje.‘‘

Lijepo je vidjeti kako Joyce silno cijeni protivnika s kojim je odradio gotovo punih 11 mukotrpnih rundi i Tyson Fury bio je u pravu kad je u najavi meča rekao da bi se Joyce i Parker trebali boriti za ‘‘najpristojnijeg/najsimpatičnijeg tipa u boksu‘‘. Obojica su pravi sportaši koji nisu popratili moderne trendove ‘‘trash talk‘‘ i iskazivanja nepoštovanja. Oni su ‘‘pričali‘‘ u ringu, a publika je mogla uživati u njihovom ‘‘govoru‘‘.

Linker
05. srpanj 2024 21:53