K1 i Boks

Jake Paul uputio odličan izazov Dani Whiteu, UFC-ov predsjednik ekspresno uzvratio

Jake Paul

 USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia
U nedostatku borilačkih zbivanja, Dana White i Jake Paul preuzimaju velik dio pozornosti svojim prepirkama

UFC-ov predsjednik Dana White i YouTuber Jake Paul jednostavno se ne mogu prestati prepucavati. Dana White nedavno je prozvao Paula zbog činjenice da ga YouTuber često pokušava okarakterizirati kao konzumenta kokaina.

"Imam izazov za tebe, Jake Paul. Taj tip konstantno govori da sam na kokainu. Evo mu ovako. Može me bilo kada testirati na kokain u periodu od idućih deset godina, ako ja mogu, bilo kada u iduće dvije, njega testirati na steroide", glasio je izazov koji je White uputio.

Čekali smo nekoliko dana na odgovor Jakea Paula, no bilo je sigurno kako će odgovor uslijediti. To se sada i dogodilo, a momak koji pokušava graditi i boksačku karijeru, odgovorio je preko jednog vrlo zanimljivog izazova za samog Whitea.

''Sretna Nova godina, Dana White. Evo pravog izazova za tebe: Odmah ću se povući iz boksa i borit ću se protiv Jorgea Masvidala pod okriljem UFC-a, ako pristaneš na sljedeće.'', započeo je Paul u svojoj objavi, a zatim je uslijedila lista izazova za Whitea.

''1.) Povećaj isplatu borcima po borbi, na 50 tisuća dolara (sada je 12 tisuća).''

''2.) Neka UFC borcima bude zagarantirano 50 posto UFC-ove godišnje zarade (jedna milijarda dolara bio je taj iznos u 2021.)''

''3.) Omogući dugotrajnu zdravstvenu njegu i osiguranje svim svojim borcima (prethodno si rekao kako su ozljede mozga dio igre. Zamisli da su iz NFL-a rekli nešto takvo). Puno je UFC-ovih bivših boraca koji su javno rekli da pate od oštećenja mozga. Imaš pet dana da prihvatiš i implementiraš gore navedeno do 31. ožujka 2022. godine. Jednom kada uvedeš sve to, ja ću se instantno umiroviti od boksa, ući ću u USADA-in program i potpisat ću ugovor na jedan meč s UFC-om, kako bi se bori protiv Jorgea sa slabom bradom''

Radi se o uistinu velikim izazovima za Danu Whitea i nema apsolutno nikakve šanse da se to dogodi. UFC bi morao napraviti tri velike promjene u svom poslovnom planu, a Paul očekuje da Dana White zbog njihove rasprave, pristane na tako velike promjene u poslovanju. Ipak, Paul smatra kako i sami UFC borci moraju glasnije tražiti svoja pravila.

''Svim UFC borcima, vrijeme je da ustanete i iskažete svoju vrijednost sebi i svojim kolegama. Zaslužujete veće plaće i dugotrajno zdravlje. Iznad svega, zaslužujete slobodu. Podržavajte jedno drugog. Ja nisam vaš neprijatelj, ja vas zastupam i sebično želim nokautirati nekoliko od vas, kako bih zaradio velik novac.'', zaključio je Paul svoju objavu putem Twittera.

Odgovor UFC-ova predsjednika nije se dugo čekao. White se putem Instagrama obratio fanovima povodom Jakeove prozivke, a pritom je kritizirao i Nakisu Bidariana, nekadašnjeg glavnog financijskog direktora unutar UFC-a, a sada jednog od savjetnika Jakea Paula.

''Nikada nisi odgovorio na izazov. Javno si izjavljivao da ja konzumiram kokain. Rekao sam ti, možeš me nasumično testirati na kokain sljedećih 10 godina. Vjerujem da si prevarant i da koristiš steroidep pa stoga i ja želim tebe testirati iduće dvije godine.'', započeo je Dana, a zatim nastavio s osvrtom na prozivku od strane Paula.

''Ta stvar s kojom si izašao u javnost danas. Nitko na planetu ne misli da si ti to napisao. Preglup si za to. A za sve koji ne znaju, ukoliko ste ikada gledali jedan od Jakeovih mečeva, a tokom sučeljavanja, ugledali ste tipa u sredini koji ima nos kao vještac i veliku bradavicu na svojoj faci. Navodno, to je njegov menadžer. Taj tip (Nakisa Bidarian) je nekoć bio moj računovođa i samo ću ovo reći: On viš ne radi za nas, a smatram da je smeće. Ali ako vas dvojica mislite da možete ovo raditi bolje od mene, da sve radimo krivo te da vi bolje tretirate borce: samo dajte. Započnite vaš biznis (promociju). Lako je. Neka i vještac (Bidarian) bude uključen), on ti može pomoći da započneš. Ono na što bi vas dvojica trebali biti fokusirani, jeste biznis. Vi tankirate, ne možete prodati PPV. Prozivaš Jorgea Masvidala jer on je PPV zvijezda. Nate Diaz, Conor McGregor, Mike Tyson, to su super-zvijezde. Ti nisi, ne možeš prodati PPV-ove. Stoga radi što god dovraga želiš. Ja sam spreman na provjeru. Ne koristim kokain, no koristiš li ti steroide. Idemo to odraditi Jake'', rekao je White.

Jake Paul ignorirao je kompletan Whiteov izazov, no Dana ga je sada ponovio. Preostaje nam vidjeti hoće li se YouTuber oglasiti po pitanju optužbi za dopingiranje.

Linker
05. srpanj 2024 14:04