UFC

Jedna od najvećih boksačica u povijesti izazvala je Valentinu Shevchenko, ali pod jednim uvjetom

Amanda Serrano

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Portorikanska boksačica ima čak 42 profesionalne pobjede iza sebe

Zanimljiva prozivka, točnije ponuda, upućena je UFC-u i Valentini Shevhcenko. Naime, Amanda Serrano (42-1-1) zainteresirana je za potpisivanje ugovora s najjačom svjetskom MMA promocijom. Radilo bi se o ugovoru na jednu borbu, a Serrano se želi boriti protiv Valentine Shevchenko, za pojas muha kategorije.

Fanovima boksa, Amandu Serrano ne treba naročito predstavljati. Radi se o jednoj od najboljih ‘‘P4P‘‘ boksačica na svijetu, a jednom kad se povuče, mnogi će ju svrstavati među najbolje ikad. 42 pobjede u 44 nastupa, samo jedan poraz koji datira još iz 2012. godine te brojne svjetske titule, rezime je dostojan Kuće slavnih.

Serrano je vlasnica svih pojaseva u perolakoj kategoriji (WBO, IBO, WBC), a radi se ujedno i o jedinoj boksačici u povijesti, koja je osvajala svjetske titule u više od četiri različite težinske kategorije. Čak devet različitih pojaseva kroz sedam težinskih kategorija, držala je Amanda Serrano u određenim trenucima svoje karijere.

Dakle, radi se o samoj kremi ženskog boksa, a ništa lošiji status ne uživa niti Valentina Shevchenko, ali kada je MMA u pitanju. UFCova prvakinja muha kategorije nevjerojatno je dominantna u toj težinskoj kategoriji i pojas uspješno branila čak šest puta. Trenutno je u nizu od osam pobjeda zaredom i zauzima prvo mjesto na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici za borkinje.

Zašto je Serrano odlučila prozvati Valentinu Shevchenko? 33-godišnja Portorikanka poslovno surađuje s Jakeom Paulom, poznatim YouTuberom i momkom koji polako gradi boksačku karijeru. Njegova promoterska kuća Most Valuable Promotions zastupa Aamandu Serrano. Posljednjih dana imali ste prilike čitati o prepucavanjima Jakea Paula i UFC-ova predsjednika, Dane Whitea. YouTuber je Whiteu uputio zanimljiv izazov, složivši listu promjena koje bi White trebao implementirati unutar UFC-a. Radi se o zahtjevima koji rade u korist boraca, a Paul bi se u slučaju ispunjenja, povukao iz boksa. Više o tome, možete pročitati OVDJE.

UFC-ov predsjednik nije pokazao naročito velik interes za time pa se Amanda Serrano odlučila ponuditi. Naime, Portorikanka je spremna napraviti kratkotrajnu tranziciju u MMA, ukoliko White pristane na Jakeove zahtjeve.

‘‘Ako UFC pristane na Jakeovu ponudu, rado ću potpisati ugovor na jedan meč s UFC-om, kako bi izazvala Valentinu Shevchenko za titulu muha kategorije.‘‘, napisala je Serrano putem Twittera.

Teško je očekivati da će do ovog meča doći, jer koliko god Amanda Serrano bila velika, realnost je da ne uživa naročito veliku popularnost. Njene šanse u MMA borbi protiv Valentine Shevchenko, bile bi minimalne i teško će njena ponuda poslužiti kao dodatna motivacija za Danu Whitea i UFC.

Linker
27. lipanj 2024 11:03