K1 i Boks

Jake Paul ugovorio najteži meč u karijeri! ‘BKFC-ov prvak će se nakloniti, a zatim idem po McGregorov udio‘

Jake Paul vs. Mike Perry

 Instagram (jake Paul)
Često se Paula kritizira zbog odabira prestarih protivnika, ali to ovaj put neće biti slučaj

Jake Paul trebao je 20. srpnja (sedmi mjesec) boksati protiv Mikea Tysona. Meč koji je naišao na mnoštvo kritika zbog ogromne razlike u dobi dvojice glavnih aktera ipak se neće dogoditi tog datuma. Tyson je zbog određenih zdravstvenih problema zatražio odgodu i nešto više vremena za pripremu, a meč će se održati 15. studenog (11. mjesec) ove godine.

Međutim, nakon otkazivanja Mikea Tysona, Jake Paul ostao je u svojevrsnoj dilemi. Otkazati veliki event koji je zakazan na AT&T stadionu u Arlingtonu ili krenuti u potragu za zamjenskim protivnikom. Službeni kapacitet spomenutog stadiona iznosi čak 80 tisuća sjedećih mjesta, a kapacitet je proširiv na 100 tisuća mjesta, ovisno o tipu priredbe koja se tamo organizira.

Paul je bio svjestan kako će teško napuniti taj stadion bez prisustva legendarnog Tysona i 20. srpnja ipak neće nastupiti na tom velikom stadionu. No, Paul neće u potpunosti ostati bez nastupa u sedmom mjesecu. Datum ostaje isti, lokacija se promijenila, a zamjenski protivnik u ovom trenutku vjerojatno je i bolji odabir nego uskoro 58-godišnji Mike Tyson.

Naime, Mike Perry pristao je uskočiti kako bi spasio event. ‘‘Platinum‘‘ Mike Perry trenutno je ponajveća zvijezda ‘‘bare knuckle‘‘ boksa, odnosno, boksa bez rukavica. Perry ‘‘žari i pali‘‘ BKFC-ovim ringom unutar kojeg je upisao pet pobjeda u jednako toliko nastupa. Zasad Mike nije dobio priliku boksati za pojas, osim za neslužbeni ‘‘King of Violence‘‘ pojas koji je dobio porazivši Eddieja Alvareza.

Perry je trenutno na vrhuncu svoje borilačke karijere, a njegova čvrstina i ratobornost glavne su odlike kojima dolazi do pobjede u ‘‘bare knuckle‘‘ mečevima. Nerijetko Perry biva tehnički nadboksan, ali konstantnim pritiskom lomi svoje protivnike i dolazi do pobjeda. Nešto slično pokušat će nametnuti i Jakeu Paulu, ali ipak s navučenim boksačkim rukavicama.

Zanimljivo je kako Mike Perry posjeduje i određeno boksačko iskustvo. 2015. godine Mike je odradio prvi i zasad posljednji profesionalni boksački meč. Kenneth McNeill (6-1-0 uoči tog meča) porazio je Perryja nokautom u četvrtoj rundi borbe.

Mike je tada bio na početku svoje borilačke karijere i danas je posve drukčiji borac. U meč protiv Paula ući će kao autsajder, ali mnogi fanovi vjeruju kako bi Perry mogao postati prvi MMA borac koji će poraziti Paula u boksačkom ringu. Tyron Woodley, Ben Askren, Nate Diaz i Anderson Silva nisu uspjeli u tom naumu, a možda se spas krije upravo u ‘‘Platinumu‘‘.

Inače, datum eventa ostaje isti. 20. srpnja (sedmi mjesec) Perry i Paul ukrstit će rukavice, nova lokacija je Amalie Arena u Tampi (21000 sjedećih mjesta), a Jake Paul imao je zanimljivu poruku nakon ugovaranja meča.

‘‘1 Mike, 2 Mike, 3 Mikea, 4. Činjenica je da je svaki protivnik dotaknuo pod. Pet mjeseci do borbe protiv Tysona i odlaska u rat. U međuvremenu, ja i Perry ćemo navesti Tampu da proizvede veliku buku. Ne bojim se niti jednog muškarca, bilo kad, bilo gdje. 20. srpnja doći ću do još jedne pobjede, pa stoga izrecimo milost za BKFC-ovog prvaka (Perry nije prvak, op.a.) koji će se nakloniti. Nakon toga odlazimo u Irsku i uzimamo McGregorov udio.‘‘, poručio je Paul, aludirajući na činjenicu kako je Conor McGregor nedavno postao djelomičnim vlasnikom BKFC organizacije.

Razlog da se ovaj event održi svakako je i sunaslovna borba večeri. Amanda Serrano odradit će revanš protiv Katie Taylor, vjerojatno najveće boksačice u povijesti ovog sporta. Njihov prvi meč predvodio je spektakularnu priredbu u Madison Square Gardenu, a Serrano i Taylor postale su prvim boksačicama koje su predvodile event u tom legendarnom zdanju. Event je bio sačinjen isključivo od ženskih mečeva, a Katie Taylor u glavnoj borbi večeri porazila je Amandu Serrano, podijeljenom sudačkom odlukom.

Dvije godine i tri mjeseca nakon prvog meča, Serrano će dobiti priliku za osvetu. Nema sumnje kako će Taylor i Serrano priuštiti još jedan meč za pamćenje, a ukoliko sumnjate u njihove kvalitete, preporučamo da pogledate sažetak tog meča. Video se nalazi ispod teksta.

Linker
22. lipanj 2024 12:17