K1 i Boks

Jake Paul otkrio tko je najslabiji udarač: ‘Kad me udarao, umalo sam se počeo smijati‘

Jake Paul

 Cooper Neill/Getty images/Profimedia
Uskoro se Paul po prvi puta susreće s protivnikom koji je na vrhuncu svoje borilačke karijere

Jake Paul ima pune ruke posla: 20. srpnja čeka ga opasan boksački meč s Mikeom ‘‘Platinum‘‘ Perryjem, a zatim 15. studenog spektakl s Mikeom Tysonom. Uz to se još nada privući i poznatog bivšeg UFC borca, Natea Diaza, u MMA borbu pod okriljem PFL-a.

Diaz i Paul su već boksali u kolovozu 2023. godine kada je Paul uvjerljivo pobijedio nakon deset rundi odlukom sudaca (98-91, 98-91, 97-92). "Problematično dijete" zatim je Nateu ponudio primamljivu priliku: unosni revanš u MMA-u pod okriljem PFL-a. No, čini se da zasad nikakav novac ne može namamiti Diaza (koji 6. srpnja boksa protiv Jorgea Masvidala) da uđe u kavez s Paulom.

"Nate Diaz bježi od mene u MMA-u. Zapravo izbjegava borbu, što je nevjerojatno", izjavio je Paul u novoj epizodi svog BS podcasta. "Podigli smo ponudu na 15 milijuna dolara. Ali on to zapravo ne želi."

Paulu se pridružio UFC-ov prvak bantam kategorije, Sean O‘Malley, koji je nedavno ušao u posao s YouTube zvijezdom reklamirajući brend dezodoransa. "Suga" je bio realan o Paulovim šansama u MMA kavezu protiv Diaza.

"Ne znam koliko poznaješ jiu-jitsu", diplomatski je rekao O‘Malley. "Nate je crni pojas visoke razine. Ako možeš održati borbu na nogama, definitivno imaš šanse za pobjedu. Ako borba ode u parter, mislim da bi te mogao uhvatiti za vrat."

"Točno tako i ja to vidim", odgovorio je Paul. "Ako me ne uhvati u giljotinu, pobjeđujem borbu. Jer iskreno, on je najslabiji udarač s kojim sam se ikad borio. Kad me udarao, umalo sam se počeo smijati. Ne govorim ovo da bih ga vrijeđao. Od svih s kojima sam sparirao u životu i svih protiv kojih sam se borio, njegovi udarci su bili najslabiji."

"Doslovno ne pokušavam provocirati, zato mi je smiješno što je rušio Conora. Kako?‘‘

Ovdje je vrlo važno spomenuti neke stvari. Nate Diaz se natječe u kategorijama od 70 do 77 kilograma, a Jake Paul ima oko sto kilograma. Također, Diaz je pobijedio Conora McGregora prije osam godina kada je bio na vrhuncu karijere.

To su samo neke od sitnica koje se primijete ako se malo zagrebe ispod površine Paulovog profesionalnog omjera. Na primjer, pobijediti Andersona Silvu jest impresivno, nema sumnje, ali to je bio 49-godišnjak, a ne Silva koji je ostvario legendarni niz pobjeda u UFC-u između 2006. i 2012. godine. Paul se borio s Diazom šesnaest godina nakon što je borac iz Stocktona debitirao u UFC-u.

Zato je Paulova nadolazeća borba protiv Mikea Perryja toliko zanimljiva. Da, Paul se opet bori s manjim protivnikom - Perry se u UFC-u natjecao u kategoriji do 77 kg, a trenutno se bori u boksu bez rukavica do 84 kg. Ali nema sumnje da je "Platinum" trenutno na vrhuncu s obzirom da je u posljednje dvije godine pobijedio Michaela "Venom" Pagea, Lukea Rockholda, Eddieja Alvareza i Thiaga Alvesa.

Prvi puta ćemo vidjeti Paula kako će se snaći protiv nekoga tko nije na zalasku, već na vrhuncu karijere.

Linker
27. lipanj 2024 11:19