K1 i Boks

Eddie Hearn o meču između Jakea Paula i Mikea Perryja: ‘Nema apsolutno nikakve šanse‘

Eddie Hearn i Jake Paul

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedan od najpoznatijih boksačih promotora je u sudskom sporu s Jakeom Paulom, ali ipak održavaju pristojan odnos

Eddie Hearn nije upoznat s Mikeom Perryjem, ali prema onome što zna, BKFC zvijezdu čeka duga noć kada se 20. srpnja uđe u ring s Jakeom Paulom.

Perry je navikao na sumnje i kritike. Borac poznat po snažnim udarcima imao je nekoliko pamtljivih trenutaka kao član UFC-ove velter kategorije, ali nikada nije postigao značajan uspjeh. Na kraju se rastao od najpoznatije MMA promocije 2021. godine s omjerom unutar oktogona 7-8. Malo tko je mogao predvidjeti da će kraj njegovog UFC angažmana označiti početak njegovog uspona u borilačkom sportu.

Svijet boksa golim šakama ga je pozvao i Perry je debitirao u BKFC-u 2022. pobijedivši Juliana Lanea, a zatim je nanizao pobjede nad Bellatorovom zvijezdom Michaelom "Venomom" Pageom te bivšim UFC prvacima, Lukeom Rockholdom i Eddiejem Alvarezom. U svom posljednjem nastupu, Perry je brzo riješio Thiaga Alvesa. Ta pobjeda je održala Perryjev siloviti nalet i dovela ga sve do boksačkog meča s ozloglašenim Paulom.

Hearn je upitan za mišljenje o borbi tijekom gostovanja u emisiji The MMA Hour, i dao je Perryju male šanse zbog Paulove značajne prednosti u veličini.

"Nikad nisam vidio Mikea Perryja kako se bori", rekao je Hearn. "Nije li on velteraš ili tako nešto?"

"Devedeset kilograma? Nema apsolutno nikakve šanse", dodao je.

Iako se Perry natjecao u brojnim različitim težinskim kategorijama u BKFC-u, popet će se do 90 kilograma za svoj meč s Paulom. "Problem Child" se često borio i pobjeđivao znatno manje protivnike, uključujući bivše UFC zvijezde Natea Diaza, Tyrona Woodleyja i Bena Askrena.

Hearn se malo našalio s voditeljem MMA Houra, Arielom Helwanijem, oko nekih prošlih predviđanja koja su pošla po zlu.

"Ariel, rekao si mi da će Francis Ngannou pobijediti Anthonyja Joshuu", rekao je britanski promotor. "Prestani se zaljubljivati u svoje UFC borce."

"Gledaj, ne poznajem Mikea Perryja, ali znam da je navodno tvrd momak. Očito je tvrd momak, pa mu želim svu sreću."

S obzirom na njihovu povijest, Hearn bi imao dobar razlog navijati protiv Paula. Njih dvojica su u prošlosti surađivali na promociji meča između Paulove borkinje iz Most Valuable Promotionsa, Amande Serrano, i Hearnove borkinje iz Matchroom Boxinga, Katie Taylor. Međutim, Paul je kasnije optužio Hearna da je namjestio rezultat te borbe — pobjeda podijeljenom odlukom za Taylor.

Ta optužba potaknula je Hearna da pokrene tužbu za klevetu protiv Paula koja je još uvijek u tijeku.

Hearn je ostavio tu dramu po strani tijekom nedavnog putovanja u Puerto Rico gdje je imao ugodan susret s Paulom uoči meča između Liama Paroa i Subriela Matiasa 15. lipnja.

"Večerao sam u hotelu u kojem sam odsjeo, zapravo je to mjesto gdje on živi", rekao je Hearn. "Samo sam večerao i osjetio sam dodir na ramenu i okrenuo sam se i bio je to Jake."

"Bilo je u redu", nastavio je. "Činilo se da je prilično ugodan. Samo smo malo popričali, rekao sam mu da je dobrodošao na sutrašnju priredbu, i to je bilo to, zapravo. ... Još uvijek imamo nesuglasica, ali uvijek sam otvoren za malo čavrljanja."

Linker
27. lipanj 2024 11:19