K1 i Boks

‘Dovedite mi Joshuu, ovo je moje vrijeme!‘: Daniel Dubois nakon pobjede nad Hrgovićem prozvao bivšeg prvaka, čeka se odgovor

Daniel Dubois 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Bit će ovo pravi britanski okršaj, kako su vjerojatno i priželjkivali, no velika je šteta što Hrgović neće dobiti priliku protiv Joshue

Od velike važnosti bio je sinoćnji meč između našeg Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa. Većina domaćih i stranih stručnjaka favorizirala je našeg teškaša, međutim, sam meč nam je ponudio jednu u potpunosti drugačiju sliku te smo vidjeli jedno od najlošijih izdanja Filipa Hrgovića do sada.

Često se Daniela Duboisa spominjalo kao boksača kojem fali srčanosti, želje i agresivnosti, no sinoć je pokazao kako ništa od toga nije istina. Slično je pokazao i u prethodnom nastupu protiv Jarrella Millera, a protiv Hrgovića je dodatno potvrdio da je to boksač koji je itekako opasan.

Osim privremenog IBF-ovog pojasa, ulog u ovom meču je bio i vjerojatni okršaj s Anthonyjem Joshuom na Wembleyju. Joshua je uz Hearna iz prvog reda gledao meč, a nakon pobjede i uzimanja pojasa, Dubois je zazvao ovaj meč:

‘‘Pojeo sam te udarce koji su me samo razbudili. Onda sam krenuo. Govorio sam si da ne smijem čekati. Došao sam s dna, a sad sam na samom vrhu. Čuo sam da je moj sljedeći protivnik Anthony Joshua. Dovedite mi ga, ovo je moje vrijeme‘‘, rekao je Dubois u ringu nakon meča.

Bit će ovo pravi britanski okršaj, kako su vjerojatno i priželjkivali, no velika je šteta što Hrgović neće dobiti priliku protiv Joshue. Filipa sada očekuje pauza i, nadamo se, neki novi meč u budućnosti, a realna situacija jest da će mu do samog vrha sada trebati puno duže vremena.

Međutim, vjerujemo u našeg najboljeg teškaša i njegov tim, te se nadamo da će uskoro najaviti novi meč.

Linker
23. lipanj 2024 19:32