K1 i Boks

Veliki pad Hrgovića na svjetskoj rang ljestvici, pogledajte i ostale promjene u teškoj kategoriji

Filip Hrgović

 Philip Sharkey/TGS PHOTO/Shutterstock Editorial/Profimedia
Naš najbolji boksač je zabilježio značajan pad, prijeti mu ispadanje iz top 20 najboljih na svijetu

Nakon jučerašnje ‘Matchroom vs Queensberry:5v5‘ priredbe dogodile su se značajne promjene na svjetskoj boksačkoj rang ljestvici teške kategorije. BoxRec je ugledna boksačka analitička stranica s jednom od najvećih baza podataka i po mnogima najlegitimnija stranica kada su u pitanju ocjene i rangiranje boraca.

Filip Hrgović je izgubio prekidom u osmoj rundi nakon što je doktor sugerirao sudcu da naš boksač ne bi trebao nastaviti meč protiv Daniela Duboisa. I prije tog prekida, Hrgović nije izgledao najbolje. Značajno je usporio i mnogi se pitaju je li njegova kondicijska priprema bila na razini. Zhilei Zhang je nokautom zaustavio značajno lakšeg Deontaya Wildera u petoj rundi meča.

Hrgović je doživio veliki negativni skok od čak deset mjesta i sada se, nakon svog prvog poraza u karijeri, nalazi na 18. mjestu na BoxRec-ovoj rang ljestvici teškaša. Dubois je sada zasjeo na visoko peto mjesto prestigavši Josepha Parkera i Jareda Andersona. ‘Big Bang‘ Zhang je ušao u deset najboljih i trenutno se nalazi na osmom mjestu ispred Joea Joycea i Martina Bakolea. Najveći pad je ipak doživio ‘Bronze Bomber‘, Wilder je nakon jučerašnje priredbe pao za skoro 20 mjesta i trenutno zauzima tek 36. mjesto na rang ljestvici.

Prva tri mjesta redom zauzimaju apsolutni prvak Oleksandr Usyk, zatim Anthony Joshua i Agit Kabayel, a na četvrtom mjestu sjedi ‘Kralj Cigana‘, Tyson Fury. Usyk i Kabayel su jedini boksači u deset najboljih teškaša koji još uvijek nisu poraženi u svojim profesionalnim karijerama.

Linker
22. lipanj 2024 14:01