K1 i Boks

Devin Haney će se vratiti u boksački ring isključivo pod jednim uvjetom

Devin Haney v Ryan Garcia

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Bill Haney, Devinov otac, izjavio je kako nema pregovora oko ikakvih mečeva dok se njihovi uvjeti ne ispune

Devin Haney ima obaveznog izazivača koji strpljivo čeka, ali postoji nekoliko stvari koje želi riješiti prije nego što ponovno uđe u ring.

Bivši apsolutni prvak lake kategorije napustio je svoje pojaseve i prešao u velter kategoriju pobijedivši WBC prvaka, Regisa Prograisa.

Haney se potom upustio u obranu protiv Ryana Garcije, ali je Garcia na vaganju bio kilogram i pol pretežak i stoga se nije mogao boriti za naslov. Unatoč tome, borba se odvila i Garcia je rušio Haneyja tri puta na putu do pobjede većinskom sudačkom odlukom i time drastično demantirao postavljene kvote kladionica.

Da bi se nadopunila ova uzbudljiva rivalska priča, kasnije se otkrilo da je Garcia dan prije i na dan borbe bio pozitivan na zabranjenu supstancu - ostarin.

Tvrdio je da je riječ o kontaminaciji suplementa, ali s potvrđenim pozitivnim B-uzorkom, morat će pružiti puno dokaza doping komisiji.

Bill Haney, Devinov otac i glavni trener, rekao je ESPN-u da se njegov sin neće upuštati ni u kakve pregovore oko iduće borbe dok se Garciji ne presudi i dok se Haneyjev profesionalni rezulat ne ažurira sukladno tome. Iako je najvjerojatniji ishod poništenje meča (no contest), otac mladog prvaka je ranije najavio da će inzistirati na diskvalifikaciji za Garciu čime bi Haney upisao još jednu pobjedu u svoj profesionalni omjer.

25-godišnji Haney je najavio da bi mogao napraviti dvogodišnju stanku od sporta - koliko bi mogla trajati eventualna kazna - prije nego što dođe vrijeme za revanš protiv Garcije.

Linker
27. lipanj 2024 12:34