K1 i Boks

Daniel Dubois tvrdi da je spreman koristiti i ilegalne tehnike samo da pobijedi Joshuu: ‘Udarat ću ga glavom ako treba‘

Daniel Dubois 

 : Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Možda će ga upravo to natjerati da ‘‘povuče okidač‘‘ u najbitnijem trenutku i nečim pogodi Joshuu, a u teškoj kategoriji je često dovoljan upravo taj jedan udarac

Publika u Engleskoj konačno će uživati u jednom velikom boksačkom meču, i to na Wembleyju. Anthony Joshua i Daniel Dubois sitno odbrojavaju do svog međusobnog okršaja i ulaska u ring, a do meča su ostala svega dva dana. Boksači djeluju i psihički i fizički spremno, tako da jedva čekamo subotu navečer.

Često se Duboisu predbacivalo kako nije srčan borac i kako se boji primati udarce, no u posljednja dva meča to je definitivno opovrgnuo. Da dodatno pokaže koliko je napredovao u tom segmentu, jučer je u razgovoru za The Sun rekao da je spreman koristiti i ilegalne tehnike, samo da pobijedi Joshuu:

‘‘Učinit ću sve što je potrebno za pobjedu. Znate li na što mislim? Ako treba, to znači da ću utrčati u pravu pasju borbu, udarat ću ga i glavom ako treba. Sve, razumijete me? Učinit ću sve što treba samo da pobijedim i zadržim svoj pojas‘‘, oštro je započeo Dubois.

‘‘Ovo je veliko, veliko čovječe. Nije najveće ikad, ali ja svejedno upijam sve. Odlična je atmosfera i samo se želim nahraniti tom energijom u subotu. Osjećat ću se još bolje ako pobijedim, trenutno sam u zoni. Ovo sam želio još otkad sam bio klinac‘‘, rekao je.

Udarati glavom ga zasigurno neće, no sigurno je potrebno da boksač ima i takvu stranu. Možda će ga upravo to natjerati da ‘‘povuče okidač‘‘ u najbitnijem trenutku i nečim pogodi Joshuu, a u teškoj kategoriji je često dovoljan upravo taj jedan udarac. U subotu nešto prije 23 sata pratit ćemo ovaj okršaj.

Linker
19. rujan 2024 22:45