K1 i Boks

Chael Sonnen tvrdi: ‘Jake Paul trenutno je najstrašniji tip u boksu‘

Jake Paul

 Mike Ehrmann/Getty images/Profimedia
Umirovljeni MMA borac podijelio je zanimljivu teoriju po pitanju YouTuberovih dosadašnjih protivnika

25-godišnjeg YouTubera i boksača Jakea Paula (5-0-0) konstantno se optužuje da si pronalazi protivnike koji mu savršeno odgovaraju i tako stvara privid da zna boksati te poboljšava svoj profesionalni omjer.

U prilog YouTuberu ne ide činjenica da trenutno proziva Michaela Bispinga, umirovljenog 43-godišnjeg MMA borca, koji je prošao nebrojene operacije koljena, a na jedno oko gotovo ništa ne vidi. Paul kroz svojih pet mečeva nije uopće boksao protiv nekog tko je zapravo boksač, ali Chael Sonnen smatra da to nije Jakeova krivnja.

Sonnen je preko svog YouTube kanala stao u obranu Jakea Paula te je objasnio kako su zapravo boksači oni koji izbjegavaju Paula, a ne on njih. Gotovo nikad ne čitamo o boksačima koji su prozvali Paula, zato što je jako malo takvih. Tommy Fury trebao je biti prvi boksač s kojim bi se Paul susreo, ali Britanac je zbog ozljede otkazao meč koji se trebao održati u prosincu. Sonnen smatra da sve to čini Paula jednim od najstrašnijih tipova u boksu.

''Jake ne traži lake protivnike, on se želi boriti protiv top boksača. Ako ste i dalje protiv njega, nema veze, nije me briga. Ali ako se već držite toga, mora postojati određena ozbiljnost i iskrenost u stavovima oko njega. Jake je htio meč s Furyjem (Tommyjem). Ne radi se o boksaču koji ima vrhunski omjer iza sebe (7-0-0), ali Fury nije prestar (22 godine), podjednake su veličine i isključivo je boksač. Dakle, Tommy Fury ispunjava svaki kriterij koji tražite od Paula. Nije Jake taj koji je otkazao borbu, ne zaboravite to. On je tražio meč i protiv Canela i nikad nije opozvao tu ponudu. Oni se ne žele boriti protiv Jakea. Jake Paul trenutno je osoba koje se ljudi najviše boje u boksu.'', objasnio je Sonnen, a ovim mišljenjem mogao bi naići na ismijavanje od strane onih koji ga prate, ali najvažnije od svega, privući će pažnju ovakvim izjavama.

Što se samog Paula tiče, istina je da on pokazuje interes za borbama protiv najboljih. Ipak, jednom prilikom Jake je dobro objasnio zašto se dosad nije borio protiv vrhunskih boksačka.

‘Uistinu nema boksača koji su dovoljno veliko ime, a da pritom napravimo zanimljivu priredbu te da budu blizu moje težine ili razine iskustva. Doslovno, meč za titulu svjetskog prvaka, bila bi jedina borba koja bi se dobro prodala, a ja niti ne znam tko je prvak u cruiseru (Ilunga Makabu, Mairis Brieids, Arsen Goulamirian i Lawrence Okolie, prvaci su u cruiseru, op.a.). Mislim da se Canelo treba boriti s nekim, ali borba sa mnom nema smisla. Meni će idući meč biti tek šesti, a on je svjetski prvak. Dakle, nitko u boksu nije dovoljno veliko ime, osim eventualno Chaveza Jr.-a.‘‘, objasnio je Jake početkom drugog mjeseca, gostujući u MMA Houru.

Linker
02. srpanj 2024 09:20