K1 i Boks

Canelo nije zabrinut zbog toga što ‘dijeli datum‘ s UFC-om: ‘Volim se boriti na Dan nezavisnosti svoje zemlje‘

Saul ”Canelo” Alvarez

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Ako čitamo njegov javni nastup između redaka, možemo zaključiti da se Canelo smatra najvećom atrakcijom u ‘fight business‘ svijetu

Turki Alalshikh tvrdi da je ponudio borbu između Canela Alvareza i Terencea Crawforda, ali Canelo demantira ponudu

Turki Alalshikh, predsjednik saudijske Generalne uprave za zabavu, tvrdi da je uputio ponudu Canelu Alvarezu za borbu protiv Terencea Crawforda, dvoboja između dvojice po mnogima najboljih boksača. Međutim, u ponedjeljak je Canelo opovrgnuo tu ideju, izjavivši kako do njega ponuda još nije stigla.

"Nemam nikakvu ponudu" izjavio je Canelo nakon konferencije za novinare na kojoj je promovirao svoj meč za naslov super srednje kategorije protiv Edgara Berlange 14. rujna. "Gledajte, 100 posto sam fokusiran na ovu borbu, pa ćemo vidjeti."

Canelo-Berlanga će se održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu, preko PBC-a na Prime Videou, povodom vikenda meksičkog Dana nezavisnosti. Crawford je u subotu osvojio naslov u četvrtoj težinskoj kategoriji, svladavši Israila Madimova i osvojivši naslov u svojem debiju u kategoriji do 69.8 kilograma.

Borba između Canela i Berlange će se održati 14. rujna i bit će direktni konkurent UFC-u 306, koji će na isti datum prikazati prvi sportski događaj uživo u inovativnoj dvorani "The Sphere" u Las Vegasu. Canelo je izjavio da ga ne zabrinjavaju paralelni događaji.

"Volim se boriti na meksički Dan nezavisnosti" rekao je Canelo, trenutno najveća svjetska boksačka atrakcija. "Tako da me ne zanima tko još nastupa."

Tijekom sučeljavanja nakon konferencije za novinare u ponedjeljak, Berlanga se naginjao i činilo se da šapuće privatnu poruku u Canelovo uho. Canelov izraz lica nije se promijenio, iako je Berlanga postajao sve animiraniji.

"Nisam dobro razumio što je rekao" nasmijao se Canelo novinarima o tom trenutku. "Rekao je, ‘Vidjet ćeš nešto drugačije.‘ A ja sam mu odgovorio, ‘Vidjet ćeš nešto drugačije.‘"

Canelo (61-2-2, 39 KO) odbacio je kritike zbog toga što se ne bori protiv poznatijih boraca kao što su David Benavidez ili opasnih boraca kao što je David Morrell.

"Svi žele da se bore protiv mene" rekao je. "Svi pričaju o meni. To je dobro."

IBF je oduzeo Canelu naslov u kategoriji do 76 kilograma i status neprikosnovenog prvaka kada se odlučio boriti protiv Berlange, umjesto da prihvati dugo očekivanu obveznu obranu naslova protiv "anonimusa" Williama Sculla. Canelo nije bio zabrinut zbog odluke IBF-a.

"Ne mislim mnogo o toj odluci" rekao je na karizmatičnom španjolskom.

Canelo se posljednji put borio 4. svibnja, kada je pobijedio Jaimea Munguiju odlukom sudaca. Ovo mu je bila četvrta uzastopna pobjeda na bodove otkako je izgubio od Dmitryja Bivola u svibnju 2022. godine. Berlanga, 27-godišnjak iz Brooklyna (22-0, 17 KO), postao je poznat po tome što je zaustavio svojih prvih 16 protivnika u prvoj rundi. Canelo će tražiti svoj prvi nokaut otkako je porazio Caleba Planta u njihovoj borbi 2021. godine.

Linker
03. rujan 2024 14:16