K1 i Boks

‘Čak je i Cro Cop išao na rušenja. Pereira može ugasiti Khalila, Jonesa i Miočića‘

Alex ”Poatan” Pereira

 Alejandro Salazar/zuma Press/profimedia
Bivši UFC-ov prvak i Pereirin sunarodnjak uvjeren je kako njegov pulen može ‘uhvatiti‘ svakog od navedenih

Glover Teixeira će biti uz Alexu Pereiru kad "Poatan" bude branio svoju titulu u poluteškoj kategoriji protiv nokaut umjetnika Khalila Rountreeja na UFC 307 priredbi ove subote, a Teixeira je uvjeren da Pereira ima dobre šanse i u mogućem prelasku u tešku kategoriju.

Iako je Pereira ranije nagovijestio mogućnost prelaska u tešku kategoriju, nedavno je izjavio kako bi se radije spustio natrag u srednju kategoriju kako bi se suočio s prvakom Dricusom du Plessisom. Teixeira, međutim, vjeruje da bi Pereirina snaga udarca bila itekako učinkovita i u najtežoj UFC-ovoj diviziji.

"Pereirina nokaut moć je nevjerojatna", rekao je Teixeira u intervjuu za MMA Fighting. "Odlično mu ide i na parteru, a prirodni je nokaut umjetnik. Ako pređe u tešku kategoriju, ovi momci ga neće pobijediti. Imat će iste šanse kao i ostali borci u poluteškoj. Khalil, Jon Jones ili Stipe Miočić? Vjerujem da bi Poatan uhvatio i njih."

Pereira je osvojio UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji u studenom 2022. godine, no izgubio ga je u revanšu protiv Israela Adesanye šest mjeseci kasnije. Nakon toga, napustio je srednju kategoriju i krenuo u seriju pobjeda u poluteškoj kategoriji, uključujući tri nokauta i dvije uspješne obrane naslova.

Teixeira je istaknuo kako bi se ekipa usredotočila na to da Pereira postane "jači i teži" za eventualni prelazak u Jon Jonesovu kategoriju, ali je dodao: "Trenirao sam s mnogim teškašima, i Pereira je toliko jak."

Teixeira, bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, koji je u prošlosti također nastupao protiv Jonesa, smatra da bi prelazak u tešku kategoriju bio bolji potez za Pereiru nego povratak u srednju. Ipak, podržava bilo koju odluku koju "Poatan" donese.

"Prelazak u tešku bio bi lakši put, barem po mom mišljenju", rekao je Teixeira. "Ali, to je samo moje mišljenje. Trebamo vidjeti što liječnici kažu, može li se zdravo spustiti. Morao bi izgubiti mišićnu masu, nema druge. Puno je dobio na mišićima trenirajući hrvanje. Nekad je mogao skidati na 185 u GLORY-ju, ali tada je radio samo kickboxing, a s hrvanjem je nastavio rasti, i skidanje kila je postalo teže. Moramo vidjeti što kažu stručnjaci. Ako želi ići dolje, ići ćemo zajedno, i pobijedit ćemo bilo gdje."

Khalil Rountree ovog vikenda ulazi u kavez s ciljem da pokvari bilo kakve planove Pereire da postane vlasnik više UFC pojaseva, a Pereirina ekipa ga shvaća ozbiljno. "Poatan" je cijeli svoj kamp preselio na 8.500 metara nadmorske visine kako bi se pripremio za visinu Salt Lake Cityja, i spreman je na to da bi Rountree mogao u potpunosti promijeniti stil kako bi izbjegao Pereirine udarce.

"To je borba", rekao je Teixeira. "Čak je i ‘Cro Cop‘ (Mirko Filipović) išao na rušenja. Možda će Rountree pomisliti: ‘Teško je ovdje, pokušat ću ga rušiti.‘ Svi na ovoj razini treniraju jiu-jitsu. To možda nije njegova najveća snaga, ali trenira ga. I možda će pokušati ići na rušenje. Poatan trenira sve, uvijek, ali njegove prijetnje dolaze u stand-up borbi. Brz je i eksplozivan."

Linker
02. listopad 2024 23:16