K1 i Boks

Bivši svjetski prvak prvo je imao jasnog favorita da bi potom promijenio mišljenje: ‘Bivol će morati distancirati Beterbieva‘

Artur Beterbiev i Dmitry Bivol

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing; Behind The Gloves)
Polako nam se bliži jedan od najvećih mečeva u zadnjih nekoliko godina

Tim Bradley, bivši dvostruki svjetski prvak, isprva je bio uvjeren u ishod okršaja između Dmitrija Bivola i Artura Beterbieva, no kako se datum borbe bliži, njegova prognoza postaje sve složenija.

Suočeni s neizbježnim sudarom u Saudijskoj Arabiji 12. listopada, Bivol, aktualni WBA prvak, i Beterbiev, vlasnik WBC, IBF i WBO pojaseva, bore se za apsolutnu dominaciju u poluteškoj kategoriji, s mogućnošću da postanu prvi apsolutni prvaci ove divizije od vremena Roya Jonesa Jr. prije više od dva desetljeća.

Dok mnogi borbeni analitičari i stručnjaci iznose svoje stavove, Bradley je u početku imao jasnu viziju. Kada se borba prvi put spominjala, Bradley je bio nepokolebljiv u svom stavu da Bivol ima prednost.

"Bivol je iznimno težak protivnik," izjavio je Bradley za Themistode. "Njegova amaterska podloga, educirani direkt i nevjerojatan rad nogu mogu držati Beterbieva izvan balansa. Iskreno, odmah bih rekao da favoriziram boksača."

No, kako vrijeme prolazi i Beterbiev se pokazuje kao neprikosnoveni nokauter, Bradley je promijenio ploču. Nakon što je svjedočio brutalnoj pobjedi Beterbieva nad Callumom Smithom, Bradley je za Boxing News izjavio da sada vidi borbu kao mnogo neizvjesniju.

"Težak okršaj," priznao je Bradley. "Sada bih rekao 50-50. Uvijek sam favorizirao Bivola, ali on će morati pružiti savršenu borbu kako bi uspio držati Beterbieva dalje od sebe."

Ono što Beterbievu daje prednost u očima Bradleya nije samo njegov fizički stil, već i nevjerojatna disciplina i posvećenost, što je rijetkost u svijetu borilačkih sportova.

"Beterbiev je pravi šampion," rekao je Bradley. "Disciplina je njegov zaštitni znak – ne pije, ne puši, brine o svom tijelu. Kad se tako pazi, možeš dugo trajati u sportu."

I dok je Bradley sada podijeljen oko ishoda, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Hasim Rahman, uvjeren je da Beterbiev, sa svojim savršenim omjerom nokauta, ostaje nepobjediv.

Za ljubitelje boksa, Bivol protiv Beterbieva nije samo borba za titulu, već i okršaj dvaju nepokolebljivih stilova – tehnika protiv sirove snage, strategija protiv čiste agresije. To je sukob koji će, bez sumnje, ostaviti dubok trag u povijesti poluteške kategorije.

Linker
30. rujan 2024 22:57