K1 i Boks

Anderson Silva stao u obranu braće Paul: ‘Ova dva klinca su nam svima otvorili vrata‘

Jake Paul i Anderson SIlva 

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Paul i Silva bore se krajem idućeg mjeseca

Krajem idućeg mjeseca legendarni Anderson Silva ponovno ulazi u boksački ring, ovog puta protiv YouTubera Jakea Paula koji je u ringu za sad vrlo uspješan sa pet pobjeda i bez poraza. U tih pet pobjeda su čak dva bivša UFC-ova borca, Tyron Woodley i Ben Askren.

Borilačka javnost je vrlo podijeljena oko Jakea i cijele priče oko njega kada je u pitanju boks i sportski aspekt općenito, pa tako ga većina ili u potpunosti mrzi ili ga obožava. Često je Paul i na meti domaćih borilačkih fanova koji mu često spočitavaju činjenicu da je on ‘samo YouTuber‘ i da je to loše za boks, no treba se zapitati je li to uistinu tako.

Anderson Silva stao je u obranu braće Paul i svega što oni rade za borilački sport, a prema njemu, upravo su njih dvojica ‘otvorili vrata mnogima‘, te je rekao:

‘‘Vrlo je bitno da ljudi shvate da se ova igra promijenila i nove generacije moraju shvatiti vašu vrijednost. Nitko ne može reći hoćete li pobijediti ili izgubiti osim vas. Ova dva klinca (braća Paul) su otvorili vrata svima. Razmislite malo o tome, bit ću sretan ako vam pomognem da to shvatite‘‘, rekao je Silva za MMA Fighting.

Iako nije u potpunosti jasno što je mislio pod ‘otvaranjem vrata‘, vjerojatno misli na ‘money fightove‘ koje oni donose. Mečevi protiv njih sa sportske strane nemaju nekog pretjeranog smisla, ali ukoliko će borci zaraditi veće novce za jedan meč nego u cijeloj karijeri, nije ih za osuđivati.

Linker
03. srpanj 2024 09:45