Genijalno

Ovaj trik s WC papirom može uštedjeti više od 50 eura na grijanju. Nevjerojatno je učinkovit i potpuno siguran

 /SHUTTERSTOCK
Trik s toaletnim papirom možete koristiti u cijelom domu, što će vam pomoći da odredite u kojim sobama ima propuha

Zima je stigla i mnoga kućanstva koja nisu priključena na toplanu već razmišljaju kada uključiti grijanje kako bi mogli uštedjeti, piše The Sun.

Inflacija i dalje teško pogađa mnoge obitelji. Imajući to na umu, važno je poduzeti sve moguće korake kako bi troškovi energije bili što niži. Stručnjak za bojlere i grijanje Tyrone Ekrem otkrio je da ima pametan mali trik za uštedu novca.

image
/SHUTTERSTOCK

- Ako niste sigurni odakle dolazi propuh u vašem domu, postoji trik koji možete isprobati pomoću toaletnog papira, rekao je, napominjući da bi to trebalo pomoći u određivanju na kojim područjima trebate poraditi da pokušate zaustaviti propuh.

- Uzmite dvije role bilo kojeg toaletnog papira i uklonite jedan sloj tako da vam ostane jedan tanki list. Nježno ga držite oko prozora ili vrata. - Propuh će ili usisati toaletni papir ili će vam, ako dolazi iznutra, otpuhati toaletni papir iz ruke, rekao je.

image
/SHUTTERSTOCK

Jednostavan način da uštedite novac

- Ovo je stari trik koji je nevjerojatno učinkovit i potpuno siguran. Možete ga koristiti u cijelom domu, što će vam pomoći da odredite kojim područjima trebate dati prioritet za zaštitu od propuha. Samo prethodno zatvorite sve prozore i vrata i isključite sve uređaje koji mogu izazvati propuh, istaknuo je Tyrone.

Nakon što utvrdite odakle dolazi propuh, Tyrone preporučuje lijepljenje izolacijske trake (trake za brtvljenje) na otvore oko prozora i vrata. - Može spriječiti ulazak hladnog zraka, rekao je.

Prema Energy Saving Trustu, ovo bi vam moglo uštedjeti više od 50 € godišnje na računima za grijanje.

- Kada je u pitanju pravilno grijanje vašeg doma, propuh može biti vrlo problematičan. Ovo je stvarno jednostavan način da uštedite novac na svojim računima, rekao je Tyrone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:27