Slastičarnica Eva

Prva trgovina poznatih slavonskih slastičara
Profil
Ime :
Slastice Eva
Adresa:
Hrv. Republike 19, Osijek
Radno vrijeme:
pon - pet 9-12 i 16-20
Cijene:
kolači 52-62 kn/kg, torte 140 kn, rođendanske torte 200 - 300 kn

Novootvoreni lokal u Osijeku, slastičarnica Eva, donijela je u Osijek domaće kolače iz Babine Grede. Kako bi rekao vlasnik obrta Siniša Gavrić, “mi smo došli bliže Osječanima da ne moraju putovati u Babinu Gredu kako bi naručili prave domaće slavonske kolače”. Prije 20-ak godina Eva Gavrić, podrijetlom iz Češke, odlučila je u svojoj kući primijeniti znanje u pečenju kolača i s nekoliko prijateljica počela ih peći po narudžbi za svatove, rođendane, krstitke… Kvaliteta je s vremenom dolazila do izražaja, narudžbe su se povećavale pa je 2005. godine otvoren obrt koji je u međuvremenu postao brend. Danas zapošljavaju šest stalnih i 15 sezonskih radnika, a nedavno su u Osijeku otvorili i svoju prvu trgovinu.

Točnije, prodajno-izložbeni salon. – Svojim proizvodima trudimo se dočarati modernu priču s domaćim okusima te spojiti tradiciju i suvremene trendove. Svi naši kolači i torte rade se od svježih sastojaka po starim originalnim receptima. Nastojimo sačuvati domaće okuse, a istodobno uvesti moderni štih, što se može najviše vidjeti po našim svadbenim tortama – rekao je Gavrić te istaknuo kako 70 posto ponude čine domaće slavonske torte i kolači. Trenutačno u ponudi imaju po 40-ak vrsta torti i kolača, a pri njihovu spravljanju posebno vode računa da to bude u duhu tradicije. – Sve radimo ručno.

Sami pečemo biskvite, a kreme kuhamo na pari, kao što se to i nekada radilo. Mogli bismo kupiti gotove, ali to onda ne bi bio domaći proizvod – naglasio je Gavrić, dodavši kako moraju udovoljiti i modernim zahtjevima pa pripremaju i slastice koje se ne vežu uz Slavoniju. Dodaje da se kod njih mogu naručiti tradicijski kolači poput mjeseca, štolverke, štangica, mađarice…

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 01:23