dvostruki izazov

Od prostora velikog 200 kvadrata napravili su dva manja ‘zrcalna‘ stana. Idemo u Split!

 Marin Trebotić

Danas vas vodimo u splitsko naselje Meje, u mirni kvart ispod Marijana, u kojem smo pronašli adaptirani stan površine 200 četvornih metara. Vlasnici su bračni par iz Splita koji je studiju za uređenje interijera Manisa prepustio i dao povjerenje oko cijelog procesa.

image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić

- Dočekalo nas je 200 kvadrata praznog prostora, a konačni cilj bila su dva stana. Poštivao se prostor i pratio jer se nalazi u stambenoj zgradi. Izvedena su tlocrtna rješenja za dva identična stana koja se preslikavaju. Nakon toga je krenula suradnja i komunikacija s izvođačima. Nakon postavljanja estriha, obrade zidova, strop je obložen u knauf. Igra s knaufom na stropu je uvijek dobra opcija jer smo dobili više mogućnosti za funkcionalno i ambijentalno osvjetljenje kao i izradu utora za zavjese - priča Marija Sablić iz Studija Manisa i dodaje kako su se detaljno posvetili projektu mikrolokacije struje, nakon čega su provedene instalacije.

image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić

- Za podnu oblogu u cijelom stanu smo odlučili da se postave pločice velikog formata i u svim prostorijama smo se odlučili za električno podno grijanje. Želje vlasnika su nam bile vodilja, a ja sam ih uspješno prepoznala. Ravne linije, svijetle nijanse, nježni tonovi i svakako zaobići hladnoću prostora. Ovo je projekt gdje smo od početka odlučili ne koristiti crnu boju u interijeru i tek smo s ponekim antracit detaljom kao što su visilice, utičnice i sat akcentirali interijer - govori Marija Sablić.

Pojašnjava kako je odlučeno da će stanovi koji se ‘zrcale‘ imati bazni namještaj istog stila, a razlikovat će se u detaljima kao što su zidne tapete, slike i podni tepisi.

- Kao dvoje blizanaca ili dvije blizanke koje su isto obučene, ali ne nose iste cipele - smije se M. Sablić.

Inače, stanovi blizanci su trosobni, a sastoje se od kuhinje, dnevnog boravka, tri kupaonice te dvije spavaće sobe s kupaonicama. Kuhinja je povezana s dnevnim boravkom. Linijska je i opremljena svim aparatima. Poluotok s dvije barske stolice je funkcionalan i nadomješta manje radne plohe. Postoji blagovaonski stol i veća garnitura za sjedenje nasuprot koje je veliki TV. Sve sobe u stanu imaju bračni krevet, toaletno pisaći stol s ogledalom, svoj TV i uvijek maksimalno velik ormar, koliko prostor u sobi dopušta.

image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić

- Stan je kompletno opremljen da u njemu može živjeti obitelj, ali i da se može davati u najam kao jednosoban, dvosoban ili trosoban apartman. Opremili smo ga tako da se po potrebi i dvije sobe mogu samostalno iznajmiti jer imaju zaseban ulaz, svoju kupaonicu, toaletno pisaći stol, mini bar, sef, kutiju za prvu pomoć... - nabrajaju iz Studija Manisa.

Nadalje, stanovi su u prizemlju, a iz Studija Manica naglašavaju kako su htjeli "sačuvati" što više svjetla u prostoru.

image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić
image
Marin Trebotić

- Za podnu oblogu u cijelom stanu koristili smo podne pločice dimenzije 120x12O cm, bijela mat pločica s tankim prirodnim venama. Kuhinje su od dobavljača Scavolini, bijeli medijapan vratnice visoki sjaj. Bijeli sjaj smo utoplili s poluotokom u dekoru drva. U dnevnom boravku je po mjeri rađen veliki panel s TV-om od medijapana, visoki sjaj u zemljanom tonu, također dobavljača Scavolini. Posebno volimo garnituru za sjedenje, u plavom nježnom tonu. Dala je pečat cijelom interijeru - opisuje Marja Sablić i nastavlja kako su u sobama uzglavlja i kreveti rađeni po mjeri. Od iste tkanine, no drugih tonova napravljeni su taburei i dekorativni jastuci.

- U cijelom interijeru imamo igru zemljanih, pješčanih i tonova boje neba. Namještaj je izrađen po mjeri i našoj ideji. Ogledala su također rađena po željenoj dimenziji i obliku. Interijer smo zaokružili s poznatim talijanskim dobavljačem Kartellom. U kuhinji imamo njihov dizajnerski sat, model TIC TAC. Kartell zdjela Moon i vaza Kartell Vaze Shanghai u plavim tonovima su u dnevnom boravku. Posebni i vlasnicima i meni su dragi detalji su slike iznad garnitura i u kuhinji. Slike su nam stigle s Hvara i rađene baš za naš projekt, po našim željenim bojama i dimenzijama. Njihova moderna apstrakcija razigrala je ovaj interijer - ističe Marija Sablić i za kraj govori kako ju u ovom projektu posebno veseli što su napravili odmak od bijelih vrata i odlučili se za vrata talijanskog dobavljača, opet zemljanih tonova, s finom teksturom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 08:38