Tip - top

Makeover male kupaonice: Da, ofarbao je kupaonske pločice i izgledaju fantastično. Pogledajte!

 TIKTOK/@LONEFOXHOME/

Ovdje stručnjak za uradi sam projekte iz Los Angelesa Drew Michael Scott iz Lone Foxa transformira malenu kupaonicu svoje cimerice u modernu oazu. Drew Scott nije tip koji preispituje svoje dizajnerske odluke. Postao je uradi sam stručnjak gledajući YouTube videozapise.

U nastavku pogledajte kako Drew Michael Scott transformira malenu kupaonicu od svega 8 četvornih metara.

Scott je kupio duplex u stilu španjolskog preporoda u Los Angelesu i pretvorio ga u obiteljsku kuću. K njemu se doselila njegova prijateljica Marie s kojom živi od fakulteta. Dok se imanje moglo pohvaliti s nekoliko besprijekorno očuvanih povijesnih elemenata, kupaonice na katu bile su uništene i nisu imale sav taj šarm. Prepoznavši potencijal, Scott je odlučio pozabaviti se Marienom kupaonicom kako bi zadivljujućem prostoru vratio stari sjaj. Međutim, bilo je nekoliko stvari koje su ga kočile, uključujući dodatna vrata koja su vodila u praonicu rublja koja su ograničila ionako minimalnu kvadraturu.

Korak 1: Uklanjanje dodatnih vrata

U povijesnoj kući kao što je ova, dodatna vrata uobičajena su pojava. Ali s kupaonicom koja je već imala malo kvadrata, Scott je odlučio da treba ukloniti vrata i zakrpati zid kako bi doista povećao prostor.

Iako je to bio prvi put da krpa zid, Scott je otkrio da je proces lakši od očekivanog. Nakon što je skinuo vrata sa šarki, skinuo je kućište oko njih. Preostali prazan prostor uokviren je drvetom i ispunjen suhozidom s prednje i stražnje strane. Scott je smatrao da je najteži aspekt ovog koraka bio transport ploče za zid u kupaonicu.

- No osim toga, stvarno krpanje bilo je prilično jednostavno, prisjeća se.

Korak 2: Dodavanje drvene obloge

Kako bi ponovno stvorio profil pločice na mjestu gdje su prije bila sada prekrivena vrata, Scott je ušao s nasumičnim komadom drvene obloge. Postavio ju je preko zakrpanog zida kako bi odgovarao postojećim oblogama, stvarajući besprijekoran izgled koji bi bio potpuno neprimjetan nakon što je sve ožbukao Concrettom.

@lonefoxhome I’m so happy you LOVED the waterproof plaster finish I shared in this small bathroom makeover and today it’s tile day! You also get to see what color I originally opted for on the vanity but that quickly changed once I saw it in the space! #lonefoxboughtahome #smallbathroom #bathroomrenovation #diy ♬ Married Life (From "Up") - Geek Music

Korak 3: Nanošenje Concrette

Nakon što je temeljno premazao drvo i zidove, Scott se pripremio za svoj omiljeni dio obnove: nanošenje Concrette, završnog premaza na bazi vode. Nanio je materijal preko pločica, zidova, tuša i poda tuša, stvarajući ono što je nazvao "bez demo kupaonski reno".

@lonefoxhome Replying to @Emily Lemmon Yes I did plaster over my bathroom tile (and walls and ceiling)! 🤩 Going through the work of ripping out all the tile, dry walling and refinishing the shower sounded AWFUL and not to mention expensive. I used this product called concretta by @meodedpaint that’s made to go over the top of tile (not sponsored)! I troweled it on, smoothed it with a sponge and repeated! Sanded in the end for a smoothe finish and it’s totally waterproof! Send this to someone who hasn’t tackled their bathroom makeover yet, maybe it can spark an idea! 💪🏻😂 #smallbathroom #bathroommakeover #diy ♬ original sound - Lone Fox

- To je u osnovi poput mješavine cementa i žbuke, a možete ga nijansirati u koju god boju želite, objašnjava Scott, koji ga je nanio na sve površine. - Ovaj proizvod se lijepi na pločice, a nakon što se osuši i zatvori, potpuno je vodootporan. Odabrao je Westwood Beige, toplu boju, koja podsjeća na venecijansku žbuku.

- Stvarno mi se sviđa kako teče od zidova do stropa do tuša i ima jedan besprijekoran izgled, dijeli Scott. - Čini se kao da je sve u kupaonici isklesano iz jednog bloka, dodaje.

@lonefoxhome IT’S REVEAL DAY!! This tiny bathroom was such a labor of love but well worth it! From plastering over the tile to painting the vanity multiple times, the finishes just work so nicely together! I also want to mention this makeover was done back in September and the plaster still looks brand new! #bathroom #smallbathroom #diy #bathroommakeover ♬ original sound - Lone Fox

Korak 4: Uklanjanje starih pločica i popločavanje podova

Budući da kupaonica ima samo oko 8 kvadratnih metara, Scott je otkrio da je popločavanje relativno jednostavno.

Srećom, postojeće pločice bile su relativno velike, pa su uklonjene bez previše muke. Scott je odabrao nove pločice boje pijeska, Clé, prilično jednostavnog dizajna s uzorkom cigle. Prethodno je koristio iste opločnike u svojoj kuhinji i svidjelo mu se kako izgledaju.

Budući da je toaletni prostor u sobi tako malen, Scottu je trebalo neko vrijeme da pronađe onaj pravi. Postojeći kupaonski umivaonik bio je samo kuhinjski element s radnom pločom i umivaonikom na njemu i očito je morao otići. Iako je znao da ima oko 76 cm prostora za rad, većina umivaonika je široka 60 ili 91 cm. Srećom, Scott je pronašao jedan na Offer Up za oko 200 dolara koji je imao mramornu radnu ploču, umivaonik i mali detalj na stražnjoj strani. U početku je mislio da će bojanje u Tiffany plavu boju izgledati sjajno s tamno-smeđim zidovima. - Ali kad sam ga donio, činilo mi se kao da je za malo dijete, kaže. Umjesto toga, odlučio se za bogatu bordo crvenu boju, koja je na kraju ispala puno "upečatljivije" i zrelijeg izgleda.

Cijena ploče umivaonika, poput nelakirane mesingane slavine od 350 USD, bila je veća od cijene samog umivaonika. - Ali stvarno pristaje, kaže Scott. - Stvarno se istaknuo, što mi se sviđa.

@lonefoxhome I know hate is a strong word but I really disliked this cold feeling bathroom upon moving in…. Sooo, I fixed it! All 45 sqft of it 🤩 #bathroomrenovation #smallbathroom #diy ♬ sonido original - yo

Korak 6: Instaliranje nove rasvjete, toaleta i opreme

U potrazi za povoljnim cijenama kako bi uravnotežio svoje razmetanje, Scott se oslonio na kombinaciju skupo-jeftinih predmeta za kupaonsku rasvjetu.

- Jedan od svijećnjaka bio je golemo razmetanje, kaže, misleći na svijećnjak od stakla Panoplie. Upario ga je s jeftinijom stropnom svjetiljkom - koja je koštala oko 25 dolara s Amazona.

Scott je ugradio novi WC Kohler i kupio mjedenu kupaonsku slavinu koju su uočili na Etsyju. Za tuš je kupio čvrsti mjedeni podni odvod i vintage mjedeni ugrađeni zidni sustav tuša, također od Etsyja. Nakon što je malo guglao kako bi istražio proces, odlučio je napraviti "uradi sam patinu" tako što je sam oksidirao sav mjedeni hardver kako bi mu dao istrošeniji izgled. Mjedene svjetiljke stavio je u staru plastičnu kadu za pohranu obloženu octom i soli. Zatvorio je kadu i dolazio jednom u sat da vidi kako mrlja postaje tamnija.

@lonefoxhome Aged brass is one of my absolute favorite finishes in interior design however waiting for that natural patina comes with time and use. Today I’m sharing how I aged all of my bathroom hardware in just a few hours with salt and vinegar. Save this video for future use! 🤩 #diy #agedbrass #bathroom #bathroomrenovation ♬ original sound - Lone Fox

- Uspio sam pretvoriti zlato koje je bilo jako sjajno i izgledalo je potpuno novo u metal koji je izgledao poput 100 godina starog antiknog brončanog metala, kaže Scott.

Korak 7: Dekoracije

Dok novi umivaonik pruža puno više prostora za pohranu od originala, Scott je postavio dvoslojnu policu iz trgovine Anthropologie na zid koji je zatvorio za dodatni prostor za pohranu. Lančani držač toaletnog papira iz trgovine Coming Soon - gotovo daje vibracije zatvorske ćelije, ali se tako lijepo kombinira sa svim ženstvenim elementima, kaže. - Volim miješati elemente za kontrast.

Scott je također kombinirao završne detalje. Dok je prethodno spomenuta radna ploča koštala poprilično novčića, Scott kaže da je pokušao uštedjeti na dodatnim dekoracijama kupnjom na buvljacima ili na Facebook Marketplaceu, gdje je nabavio kupaonsko ogledalo. Iznad toaleta, Scott je dodao sliku ulje na platnu koju je pronašao za 10 dolara na rasprodaji. Srećom, Marie se svidjela čim ju je vidjela.

- Sviđa mi se moja nova kupaonica, kaže ona za AD. - Sviđa mi se koliko je smirujuća s teksturiranim zidovima i podnim pločicama, i čini se puno većom sa zatvorenim vratima, dodaje, navodeći povećanu količinu prostora za odlaganje kao jedan od njezinih omiljenih elemenata - Drew je napravio nevjerojatan posao i tako sam sretna što ga mogu nazvati prijateljem i cimerom...nikad se neću iseliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:12