ljetne neugodnosti

Kako spriječiti najezdu opasnih insekata? Ovo su jedini proizvodi koji će vam trebati!

 STEKLO_KRD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/STEKLO_KRD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Uživanje u prirodi u ljetnim danima mogu nam upropastiti nasrtljivi insekti. Ne želimo ih ni u svojim stambenim prostorima, stoga se moramo zaštiti na odgovarajući način. Iako želimo što je moguće prirodniju zaštitu, ona često nije dovoljno pouzdana pa je korisno upotrebljavati je barem u kombinaciji ili je potpuno zamijeniti dokazano djelotvornim sredstvima.

Protiv štetnih vrsta insekata i kukaca tu su kontaktni insekticidi sa širokim spektrom djelovanja protiv velikog broja letećih i gmižućih štetnika iz područja higijene, u gradskim sredinama, domaćinstvima i kućanstvima na mjestima gdje se čuvaju zalihe hrane. Bezmirisni su za vrijeme i poslije prskanja. Ne ostavljaju tragove, ne boje niti korodiraju. Neznatno opasani za čovjeka i toplokrvne životinje, a u okolišu ne zaostaju jer je su biorazgradljivi.

image

NEOPITROID B

Press

Dokazano učinkovita insekticidna sredstava tvrtke NOVAG Agrochemicals već su dobro poznata to su Neopitroid Alfa, Neopitroid Prah PRO, Neopitroid Premium Plus, kao i nova sredstva Neopitroid Alfa TOP, Neopitroid B i Neopitroid Omega.

Ovog su se proljeća izmjenjivala kišna i topla razdoblja što je pogodovalo množenju insekata, a osobito komaraca

Vjerojatno vas veseli što ljetne večeri možete provoditi družeći se na terasi, no i tu idilu mogu pokvariti leteći insekti, pogotovo dosadni komarci pa je dobro provesti zaštitu nas ljudi te ostalih životinja i kućnih ljubimaca. Ugrizi i ubodi insekata nisu samo neugodni i bolni, nego mogu izazvati mnoge zdravstvene probleme.

U svijetu postoji oko 3500 vrsta komaraca. U Hrvatskoj je rasprostranjeno oko 50 vrsta. Od ranog proljeća svojom nazočnošću pa do kasne jeseni uznemiruju, ubadaju i ometaju ljude u svakodnevnim aktivnostima, rekreaciji i odmoru. Aktivni su tijekom cijelog dana, a pogotovo u predvečerje i tijekom noći. Najrasprostranjeniji vrste komaraca kod nas su kućni komarac (Culex) i tigrasti komarac (Aedes).

image

NEOPITROID ALFA 100 ML

Press

Vrlo su agresivni, a mogu i prenositi razne viruse. Prema nekim podacima, zbog komaraca svake godine umire oko dva milijuna ljudi. Upravo je komarac najsmrtonosnija životinja na planetu jer može prenositi mnoge opasne bolesti, kao što je na primjer malarija.

Tu je i Neopitroid Premium Plus koncentrat za emulziju namjenjen je za suzbijanje insekata pomoću ručnih prskalica, ULV aplikacija te toplog zamagljivanja. N. P. Plus se inače koristi za profesionalnu kontrolu i suzbijanje komaraca, a sada je dostupan i za vašu okućnicu.

Toplim zamagljivanjem daje izrazito veliku učinkovitost s malim utroškom samog insekticida (jer se dim s lakoćom zavlači u središte šikara, grmlja i ostalog raslinja gdje se po danu skrivaju komarci i u potpunosti prekrije tretirani prostor za razliku od samog prskanja). Riječ je o insekticidu posebno formuliranom za razrjeđivanje s organskim otapalima i vodom. Primjenjuje se na otvorenim prostorima za suzbijanje letećih štetnika komaraca, muha, osa, stršljena te u zatvorenim prostorima za suzbijanje žohara, mrava, stjenica, komaraca, muha i osa.

image

NEOPITROID OMEGA 500 ML

Press

Kako biste spriječili razmnožavanje komaraca i ostalih insekata u svojoj okolini koristite Neopitroid B (bio), riječ je o novom biocidnom pripravku, koji je spreman za upotrebu za suzbijanje letećih insekata (komarci,muhe i ose) i gmižućih (žohari,mravi,pauci). Neopitroid B širokog je spektra djeovanja na biljnoj bazi. Sadrži ekstrakt "dalmatinskog buhača" ili piretrin.

Kako se učinkovito obraniti od insekata u kući

Tu je i Neopitroid Prah PRO formulacija u obliku finoga praha. Prednost ovog insekticida je ta što stvara fizičku barijeru, koju puzajući insekti (mravi, žohari..) ne prelaze. Njime možete doslovno "ograditi prostor" ispred vrata, prozora i na sličnim mjestima. Primarno je namijenjen za mrave, životinjske buhe i grinje.

U toj borbi može vam pomoći i novo sredstvo na tržištu Neopitroid Omega. Najjači biocidni tekući pripravak spreman za upotrebu za subijanje svih gmižućih i letećih insekata. Posebno ga preporučamo za tretiranje stjenica i tekuti u kokošinjcima. Upotrebljava se za tretiranje u zatvorenim prostorima kao i na otvorenom za suzbijanje komaraca (Aedes i Culex vrste, muha, buha, paukova, žohara, grinja, stjenica i dr.). Neopitroid Omega je biocid, insekticid za suzbijanje insekata u javnoj higijeni.

Neopitroid Omega ready-to-use formulacija s rasprskivačem za kućanstvo. Tri aktivne tvari iz dvije različite skupine insekticida u zajedničkom sinergijskom djelovanju za pojačanu efikasnost proizvoda. Ima veliku učinkovitost na široki spektar insekata i izrazito dugo djelovanje.

image
STEKLO_KRD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/STEKLO_KRD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Držite insekte podalje od vašeg doma

Osim što znaju biti oku prilično neugodni i često vrlo naporni, insekti mogu biti i opasni po zdravlje zbog prljavih površina na koje obično slijeću, čime postaju potencijalni prijenosnici raznih virusa i bolesti. Najopasnije su u ovom slučaju svakako muhe. Muhe na svojim nogama mogu nositi mnoštvo mikroorganizama koji, ukoliko ih ima u dovoljno velikom broju, mogu uzrokovati bolest.

No, uz muhe najdraže točke slijetanja i za ostale insekte su ostaci hrane, dozrelo voće te nečiste površine nakon kojih lako mogu prenositi štetne mikroorganizme. Ova informacija dovoljan je signal za poduzimanje obrambenih mjera koje će ove insekte držati podalje od vašeg doma.

Ukoliko su ipak pronašli način da uđu u vaš prostor, trebali biste ih se riješiti što je prije moguće. Bez obzira muče li vas žohari, pauci, mravi, komarci ili neki drugi insekti za borbu s insektima, pogotovo ako prenose bolesti, biramo što brže i što učinkovitije načine, sredstva koja najviše pomažu su Neopitroid Alfa i Neopitroid Alfa TOP.

image

NEOPITROID PRAH PRO 100 G

Press

Neopitroid Alfa TOP novo je sredstvo za dezinsekciju na tržištu. Kontaktni insekticid-biocid sa širokim spektrom djelovanja protiv velikog broja letećih i gmižućih štetnika iz područja higijene, u gradskim sredinama, domaćinstvima i kućanstvima na mjestima gdje se čuvaju zalihe hrane. Preporučamo ga za korištenje u kontroli muha.

Neopitroid Alfa insekticid je koji se razrjeđuje i šprica po površinama ili kukcima (ako je moguće). Dugotrajno djelovanje - u smislu kukac sleti na tretiranu površinu i "pokupi" čestice insekticida na sebe. Primarno ciljan za tvrdokornije insekte tipa žohare (samim time naravno da suzbija i sve ostale).

Budite pažljivi s upotrebom kemijskih sredstava

Ako u borbi protiv insekata u kući koristite kemijska sredstva kao što su neopitoridi, svakako vodite računa da biste trebali koristiti proizvode koji su odobreni samo za kućnu upotrebu.

Kemijske supstance mogu naštetiti ljudima i kućnim ljubimcima, stoga prije njihove upotrebe ne zaboravite temeljito pročitati naljepnicu, zaštitite se prije korištenja, sklonite djecu i kućne ljubimce, i strogo slijedite upute.

Proizvodi dostupni u svim poljo-apotekama. Više informacija doznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 20:30