Trikovi za pakiranje

Izbjegnite vrtoglave naknade za prtljagu uz ove savjete: U gornju prtljagu stane više nego što ste ikada mogli zamisliti

 ARTISTGNDPHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES, KOSTIKOVA/GETTY IMAGES

S obzirom na to da su putnici zrakoplovima ovog ljeta suočeni s ogromnim naknadama za prtljagu - ponekad gotovo visokim kao i same cijene zrakoplovnih karata - svi pričaju o trikovima pakiranja.

Dok neželjena poskupljenja prijete ionako nategnutim proračunima za godišnji odmor, društvene mreže preplavljene su takozvanim profesionalnim savjetima - samo je TikTok prikupio preko 100 milijuna postova koji pokazuju ljudima kako se pametnije pakirati.

Zašto ne pitati pravog stručnjaka?

Profesionalci u 1st Move Internationalu specijalizirali su se za inozemna preseljenja, kada se svaki kvadratni centimetar računa - i košta. Mike Harvey, generalni direktor tvrtke, otkrio je svojih šest trikova za pakiranje za The Post — kako bi vam pomogao da u vašu gornju prtljagu stane više nego što ste ikada mogli zamisliti.

image
ARTISTGNDPHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES

Isprobajte KonMari tehniku ​​savijanja

- Metoda organiziranja Marie Kondo, tehnika KonMari, uključuje presavijanje odjeće u kompaktne pravokutnike koji mogu stajati uspravno u vašem kovčegu. Ovo je promjena u igri, jer ne samo da štedi prostor, već i olakšava pregled i pristup svakoj stavci bez kvarenja ostatka rasporeda.

image
DARYNA PYRIG/GETTY IMAGES

Za komprimiranje glomazne odjeće koristite vakuumirane vrećice

- Korisnici društvenih medija vole vakuumske vrećice za komprimiranje većih predmeta poput jakni i džempera u ravna pakiranja. Jednostavno stavite svoju odjeću u vrećicu, zatvorite je i upotrijebite usisivač da uklonite zrak. Rezultat? Hermetički zatvoreni paketi koji zauzimaju minimalan prostor u vašem kovčegu.

Iskoristite prostor unutar cipela

- Nemojte zanemariti prazan prostor unutar svojih cipela. U cipele stavite čarape, donje rublje i elektroniku poput aparata za brijanje kako biste povećali prostor u svom kovčegu. To ima i dodatnu prednost jer pomaže vašim cipelama da zadrže svoj oblik tijekom putovanja.

image
CHARNSITR/GETTY IMAGES

Strateški rasporedite svoje pakiranje Tetris metodom

- Teže predmete poput cipela ili toaletnih torbica stavite na dno, a zatim uredno složenu odjeću okomito posloženu. Popunite sve praznine manjim predmetima kako biste osigurali da svaki centimetar vašeg kovčega bude iskorišten. Budući da ova metoda pomaže u ravnomjernoj raspodjeli težine, sprječava gužvanje vaše odjeće tijekom putovanja.

Spakirajte višenamjenske proizvode

- Predvidite svoje potrebe unaprijed i spakirajte proizvode koji služe za više namjena. Tako štedite na težini i prostoru, a da pritom ne izostavljate svoje osnovne stvari. Švicarski vojni nož ima otvarač za boce i škare za rezanje, na primjer.

image
KOSTIKOVA/GETTY IMAGES

Investirajte u organizatore dodatne opreme

- Oni pomažu da se vaš nakit i žice ne zapetljaju i da su vam na dohvat ruke, pa ne morate prekapati po kovčegu kako biste pronašli jedan mali predmet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 16:12